Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Özgür Özel'den emekli maaşı çıkışı: 'Türkiye’deki 272 Euro’luk emekli maaşının Almanca'ya tercümesi yok'

En düşük emekli maaşını 10 bin TL olarak belirleyen AKP iktidarına tepki gösteren CHP lideri Özgür Özel, "Almanya’daydım, 272 Euro maaş alıyor emeklimiz dedim, tercüme hatası sandılar, 'bir 0 eksik değil mi?' dediler. Türkiye’deki 272 Euro’luk emekli maaşının Almanca'ya tercümesi yok. Emeklimizi bu sefalete mahkum edenlere yazıklar olsun" ifadelerini kullandı

Özgür Özel'den emekli maaşı çıkışı: 'Türkiye’deki 272 Euro’luk emekli maaşının Almanca'ya tercümesi yok'

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin 31 Mart'ta kazandığı Denizli'de konuştu.

10 bin TL'lik sefalet ücretine mahkum edilen emeklileri hatırlatan Özel, emekli maaşları üzerinden AKP iktidarına tepki gösterdi.

Avrupa'daki liderlerle konuşurken Türkiye'deki emekli maaşlarına ilişkin ifadeleri hakkında örnek veren Özel, "272 Euro maaş alıyor emeklimiz dedim, tercüme hatası sandılar, 'bir 0 eksik değil mi?' dediler. Türkiye’deki 272 Euro’luk emekli maaşının Almancaya tercümesi yok. Emeklimizi bu sefalete mahkum edenlere yazıklar olsun" diye konuştu.

Ataması yapılmayan öğretmenlerle 28 Nisan'da Ankara'da bir araya geleceklerini söyleyen Özel, daha önce duyurduğu büyük emekli mitingi için ise tarih vermedi. 

Vize sorununa ilişkin konuşan Özel, "Bu vize sorunu çözülene kadar bununla mücadele edeceğiz. Steinmeier vize sorunu için söz verdi, çözeceğiz" dedi.

31 Mart seçimlerinin yeni bir hat çizdiğini ifade eden Özgür Özel, şöyle konuştu:

"Bu hat, CHP'ye unutulmuşun yanında durmayı, sesi olmayı ve lüzumsuz gündemlerle meşgul olmamayı getirmiştir. Seçim döneminde de demiştim, vatandaşın gündeminde olmayan şeylerle ilgilenmeyeceğiz. Ben kavgayı, emekliler, çiftçiler, esnaflar için vereceğim. Ben mücadeleyi gençlerimiz ve onların geleceği için vereceğim. 

"ATAMASI YAPILMAYAN ÖĞRETMENLERLE BULUŞACAĞIZ"

Pazar günü Ulus'ta atanmayan öğretmenlerle birlikte olacağız. Yakında ilan edeceğimiz, emekli mitingi ile emeklilerin sesini duyuracağız. Bundan sonra bu ülkeyi kurtarmak için hepimize önemli görevler düşüyor. Bundan sonra da nereye çağırılırsak oraya koşalım, hakkımızı söke söke alalım. Sokaktan çekinmeyen yepyeni, sonuç alan bir siyaset için yola çıktık.Ben atanmayan öğretmenin, staj, çıraklık mağdurlarının, emeklilikte kademe bekleyenlerin, emeği sömürülen, sendikal hakları ellerinden işçiler için mücadele edeceğim. Çıkacağım her kürsüde halkın sesi olacağım." 

“DENİZLİ İTTİFAKI KURULDU”

Türkiye ittifakının Denizli’de kurulduğunu vurgulayan Özel, “Denizli’deki çok sevgili, uzun yıllardır mücadele veren sosyal demokratlar, CHP’liler, Denizli ittifakını kurdular. Milliyetçi demokratlarla, muhafazakar demokratlarla, Kürt demokratlarla, her görüşten olan, bu ülkenin vatanına, bayrağına saygılı olan herkesle el ele, omuz omuza Denizli’yle, Türkiye’nin nüfus olarak yüzde 65, ekonomi olarak yüzde 80’e yakınını, ödenen vergi açısından yüzde 87’sini kazandı CHP. Türkiye ittifakına, Denizli ittifakına minnettarız. Üzerine titriyoruz, titremeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.


Haber Kaynağı : 12punto

Cumhuriyet Halk Partisi Denizli Emekli emekli maaşı Ekonomi emekli mitingi Özgür Özel vize sorunu