Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
38,0377
Dolar
Arrow
34,0303
İngiliz Sterlini
Arrow
45,3604
Altın
Arrow
2830,0000
BIST
Arrow
9.975

Özgür Özel'den 'Narin Güran' ve 'kılıçlı yemin' açıklaması: 'Son derece rahatsız edici'

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Kara Harp Okulu'ndaki 'kılıçlı yemin' tartışmasıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Özel, "Bu konuşmayı imam hatipliler derneğinde yapmasını son derece rahatsız edici buluyorum. Ne imam hatipliler ordunu düşmanıdır ne de ordu imam hatip karşıtıdır" dedi. Özel ayrıca dün cansız bedeni bulunan Narin Güran hakkında da açıklamalarda bulundu.

Özgür Özel'den 'Narin Güran' ve 'kılıçlı yemin' açıklaması: 'Son derece rahatsız edici'

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin 101. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Anıtkabir'i ziyaret etti. Özel, ardından gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

KURULTAY SÜRECİNİ DEĞERLENDİRDİ

Özel, kurultay süreciyle ilgili olarak, "Geride bıraktığımız tüzük kurultayında partimizi nasıl yöneteceğimize dair tüm maddeleri müzakere ettik. 4-9 Eylül sürecini çok kıymetli buluyorum. Mutabakatla önerdiğimiz madde gereği 4-9 Eylül bundan sonra CHP'nin kuruluş haftası olarak kutlanacak. İçerik açısından da çok tatmin edici bir program olacak. CHP'nin muhalefette olduğu son kuruluş haftasını kutlayacağımız bir programla karşınızda olacağız" dedi.

'KONUŞMAYI İMAM HATİPLİLER DERNEĞİNDE YAPMASI SON DERECE RAHATSIZ EDİCİ'

'Teğmenlerin kılıçlı yemini' tartışması sorulan Özel, şunları söyledi:

"Sayın Erdoğan'ın bir değerlendirmesini sordunuz. Maalesef büyük bir üzüntü içindeyim. Harbiye mezuniyetinde bir gelenek yerine getirildi. Her sene yaşanan kılıç çatma ve yemin merasimiydi. Bunların birçoğuna basın da yer verdi. Sayın Erdoğan şahitlik etti. Bu sene bu metinden rahatsızlık nerede anlamak güç. Oysa bu sene en büyük mutluluğun olacağı sene. Kara, deniz, hava harp okullarının birincisi kadın teğmenler. Bu büyük bir gurur. Sayın Erdoğan 8 gün sustu, 8 gün sonra hiç hoş olmayan bir konuşma yaptı. Bu konuşmayı imam hatipliler derneğinde yapmasını son derece rahatsız edici buluyorum. Ne imam hatipliler ordunun düşmanıdır ne de ordu imam hatip karşıtıdır. İkisinin de anayasal düzeyde yerleri vardır. Bunları birbirine rakipmiş gibi göstermek, 8 gün susup imam hatiplilerin toplantısında dile getirirseniz, ben kutuplaşma istiyorum, en uygun zemin burada dersiniz. Erdoğan bu tip kutuplaşmalarla iktidara tutunacağını düşünüyorsa yanılıyor."

NARİN GÜRAN CİNAYETİ

Özel, Narin Güran cinayeti hakkında, "Bir heyet oluşturduk. Bu törenden sonra bölgeye hareket ediyorlar. Çok yakından takip edeceğiz adli süreci. Beline kadar suyun içinde 20 gündür Narin'imizi arayanlara yürekten teşekkür ediyoruz.  Dün duyduğumuz feodal ve hukuk devletine sığmayacak açıklamaları tehlikeli buluyoruz. Bölgeye gidiyoruz ve adalet yerini bulana kadar Narin'in ve Narin için gözyaşı akıtan herkesin yanındayız" dedi. 


Haber Kaynağı : 12punto

Narin Güran CHP Genel Başkanı Özgür Özel kılıçlı teğmen