Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Özgür Özel'den Ogün Samast'ın tahliyesine tepki

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Hrant Dink’in katili Ogün Samast’ın tahliye edilmesine, “Bu vakitten sonra bu devlette adaletin a’sından söz eden vicdansızdır” diyerek tepki gösterdi.

Özgür Özel'den Ogün Samast'ın tahliyesine tepki

Agos Gazetesi’nin Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’i 19 Ocak 2007’de İstanbul Şişli’deki gazete binasının önünde öldüren Ogün Samast’ın tahliye edilmesine tepkiler büyüyor. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) temasları esnasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Samast’ın tahliye edilmesine sert tepki gösterdi.

''FEVKALADA İNANILMAZ BÜYÜK BİR HAKSIZLIK''

Hrant Dink’in ölümünün tasarlandığını, planlandığını hatırlatan Özgür Özel şöyle konuştu:

“Akıl alır gibi bir şey değil. 16 yıldır tutuklu. Bu kadar canice cinayet işleyenin ne iyi hali olabilecek? Hepimizin gözünün önünde bu kadar açık bir cinayet. Sadece bir cinayet değil. Bir cinnet halinde geçirilmiş değil. Tasarlanmış, birileri tarafından planlanmış, görevlendirilmiş. Takip etmiş, tatbikat yapmış. Türkiye’de çok önemli bir cemaate, Ermeni cemaatine karşı yapılmış olan fevkalade inanılmaz büyük bir haksızlık.” 

''BU DEVLETTE ADALETİN A'SINDAN SÖZ EDEN VİCDANSIZDIR''

Ogün Samast’ı birilerinin koruduğunu söyleyen Özel, şunları dile getirdi:

“Bir kanaat önderinin düşüncelerinden dolayı susturulması çok şüpheli bir durumdu. Şu ortaya çıkıyor: Demek ki Ogün Samast’ı birileri koruyup kolluyor. Ogün Samast’ın cinayetinden sonra bayrak önünde onunla fotoğraf çektirenler vardı. Demek ki onunla fotoğraf çektirenler, azmettirenler günü geldiğinde ömür boyu durması gerektiği delikten çıkarmasını bildiler. Ogün Samast iyi halden serbest kalıyorsa bu vakitten sonra bu devlette adaletin a’sından söz eden vicdansızdır.”


Haber Kaynağı : 12punto

Özgür Özel Ogün Samast CHP