Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Polis memurları lüks ekip araçlarına tepkili! 'Bakımları çok pahalı'

Polis memurları, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın çetelerden temin ettiği lüks otomobillere binmek istemiyor.Otomobillerin benzin tüketimi yüksek, periyodik bakımları pahalı ve hasar durumunda memurlara sorumluluk yükleniyor.

Polis memurları lüks ekip araçlarına tepkili! 'Bakımları çok pahalı'

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın çetelerden temin ettiği lüks otomobiller, polis memurlarının tepkisini çekiyor.

"BU ARAÇLARIN BENZİN TÜKETİMİ ÇOK"

Sözcü gazetesi yazarı Saygı Öztürk, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın bazı çetelerden temin edilip, polise tahsis edilen lüks otomobillere emniyet mensuplarının binmek istemediğini belirterek, "Çünkü bunun ağır bir sorumluluğu var. Nedenini İstanbul’da görevli polis memuru şöyle anlattı:

"Emniyet Genel Müdürlüğü, ekip araçlarına sadece zorunlu karayolları trafik sigortası yaptırıyor. Bu sigorta sadece karşı taraftaki araca verilen hasarın 120 bin TL’ye kadar olan bölümünü karşılıyor. Eğer emniyetin aracında hasar oluşursa, bunu polis memuru ödemek zorunda. Çünkü, Emniyet Genel Müdürlüğü ekip araçlarına ödenek olmadığı için kasko sigortası yaptırmıyor. Ödenek olsa bile kasko şirketi 24 saat görevde olan değişik sürücülerin kullandığı ve risk grubu yüksek meslek araçlarına kolay kolay kasko yapmaz. Ayrıca bu araçların benzin tüketimi çok, periyodik bakımları çok pahalı" diye yazdı.

Şimdiden araçların orijinalliğinin bozulduğunu ve tepe lambası takıldığını kaydeden Öztürk, İstanbul emniyetinde görevli memurun "Polis memuru görevde ekip aracıyla kaza yaptığında hemen alkol testi yapıyorlar kaza raporuna göre suçsuz olsa bile hakkında devlet malına zarar vermekten idari soruşturma açılıyor. Ekip aracı kullanan polislere araç zimmetlenir. Tüm sorumluluk ona yüklenir fakat bu sorumluluğa rağmen herhangi bir ek ödeme yapılmaz" ifadelerini köşesine taşıdı.


Haber Kaynağı : 12punto

Ali Yerlikaya Emniyet Genel Müdürlüğü İçişleri bakanı İstanbul Emniyeti