Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8412
Dolar
Arrow
33,9580
İngiliz Sterlini
Arrow
44,8874
Altın
Arrow
2747,0000
BIST
Arrow
9.771

Polislerden öğretmenlere sert müdahale. Çok sayıda gözaltı var

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen), Genel Kurul’da görüşülmeye başlanan Öğretmenlik Mesleği Kanun Teklifi’ne tepki göstermek için Milli Eğitim Bakanlığı önünden Meclis’e yürümek istedi. Yürüyüşleri polislerce engellenen öğretmenler, MEB önünde oturma eylemine başladı.

Polislerden öğretmenlere sert müdahale. Çok sayıda gözaltı var

Öğretmenlik Mesleği Kanun Teklifi’ne tepki göstermek için Milli Eğitim Bakanlığı önünde açıklama yapan Eğitim-Sen Genel Başkanı Kemal Irmak, "Buradayız, ayrılmıyoruz" dedi. Eğitim-Sen'li öğretmenlerin yürüyüşü sırasında polisler sık sık dağılma uyarısı yaptı. Eylemlerine devam eden öğretmenler polis müdahalesi ile karşı karşıya kaldı. 

11 öğretmen gözaltına alındı. Polis müdahalesi sonrası Meclis'in yanında bulunan Milli Egemenlik Parkı'nda bir araya gelen Eğitim-Sen üyeleri, gözaltına alınan 11 kişi serbest bırakılana kadar parkta nöbet tutacak.

Öğretmenlik Mesleği Kanun Teklifi’ne tepki göstermek için Milli Eğitim Bakanlığı önünde açıklama yapan Eğitim-Sen Genel Başkanı Kemal Irmak, Eğitim-Sen'in 3 üyesinin gözaltında olduğunu açıkladı ve "Buradayız, ayrılmıyoruz" dedi.

Eğitim-Sen üyesi eğitimciler, barikat açılıp Meclis önünde açıklama yapıncaya kadar MEB önündeki oturma eylemlerini sürdüreceklerini bildirdi.


Haber Kaynağı : 12punto

Eğitim-Sen gözaltı eylem kanun teklifi MEB öğretmen müdahale