Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Prof. Dr. Barış Doster: 'Avrupa'da ırkçılık arayanlar önce aynaya bakacak'

A Milli Takımı oyuncusu Merih Demiral'ın gol sevinci için bozkurt işareti yapması ardından gündem bir anda değişti. UEFA'nın soruşturma başlattığı, Almanya'daki siyasi isimlerin tepki gösterdiği bu hareketle ilgili olarak 12punto.com.tr yazarı Prof. Dr. Barış Doster katıldığı canlı yayında önemli değerlendirmelerde bulundu.

Prof. Dr. Barış Doster: 'Avrupa'da ırkçılık arayanlar önce aynaya bakacak'

tv100'de yayınlanan Taksim Meydanı programına katılan 12punto.com.tr yazarı Prof. Dr. Barış Doster, gündemdeki 'bozkurt işareti' üzerine değerlendirmede bulundu.

Avrupa'nın söz konusu harekete ırkçılık anlamını yüklemesini eleştiren Doster, canlı yayında şu ifadeleri kullandı:

"Avrupa’da ırkçılık, faşizm arayanlar önce aynaya bakacak. Almanya İsrail’in yanında Lahey’deki davaya müdahil olmak için başvuruda bulundu biz bunu tarihe not düşeceğiz.

Almanya, Yahudi olan ama İsrail’in barbarlığını, katliamını kınayan sanatçılar gazeteciler hakkında susturma yasası çıkarıyor neredeyse bu Almanya’dan bahsediyoruz.

Aynı Almanya, Rusya ve Ukrayna savaşı başladıktan sonra Rus orkestra şefini ülkeden sınır dışı ediyordu.

Aynı Almanya Rus dili ve edebiyatı bölümlerine diyordu ki 'Rus yazarlarını okutmayın' böyle bir ülkeden bahsediyoruz. O yüzden, bu ülkeden insan hakları, demokrasi alacak durumumuz yok.

Gelelim 'Bozkurt'a tarihi, edebi, kültürel ve siyasal anlamda her milletin kuruluşunda kökeninde destanlar vardır. Örneğin Amerika'nın kuruluşunda çift başlı kartal sembolü vardır.

Biz kurdu, bozkurtun esareti kırma destanımızdan biliriz! Her milletin mitolojisi olur ve bunun olmaması gariptir. Destanı olmayan ülke olur mu?

Siyasal boyutuna gelelim, Gazi Mustafa Kemal Paşa için büyük kurtarıcımız için ulusal 'Kurtuluş Savaşı'mızda kullanılan kod adlarından biri 'Nuh'tur biri 'Bozkurt'tur sadece bizler demiyoruz, İngiliz casus Armstrong'un Bozkurt diye kitabı var üstelik yalanlarla ve yanlışlarla dolu bir kitaptır bu. 

Bozkurt demek Tük ulusu için tarihi ve ideolojik ve simgesel anlamda önemlidir 

-Avrupa ırkçı bir anlamı nasıl yüklüyor?

Faşizm lafını bu kadar cömert kullanmamak lazım faşizm büyük sermaye çıkarlarının silahla savunulmasıdır, Türk sermayesine baktığımızda Alman seryamesinin hammadde ucuz emek açlığıyla sen bugün Türk emekçisini aynı kefede tartabilir misin?

Almanın faşizmiyle vatanını yurdunu savunan Türk emekçisinin milliyetçiliği bir midir? Onunki faşistliktir bizimki ise mazlum millet dayanışmasıdır.

Nazım Hikmet'in Kuvay-i Milliye destanında Atatürk'ten Bozkurt olarak sarışın bir kurt olarak bahsetmesini nasıl izah edecekler...


Haber Kaynağı : 12punto

Atatürk avrupa Barış Doster canlı yayın casus demokrasi edebiyat faşizm