Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Rekabet Kurulu'ndan Google'a 'otel sorgusu' cezası

Google’a, otel sorgularına yönelik tedbir önerilerini yerine getirmediği süre için toplam 482 milyon TL para cezası kesildi.

Rekabet Kurulu'ndan Google'a 'otel sorgusu' cezası

Rekabet Kurulu (RK) yerel arama hizmetleri soruşturmasında Google'ın süreli para cezasının durduğunu ve şirkete otel sorgularına yönelik tedbir önerilerini yerine getirmediği süre için toplam 482 milyon TL para cezası verildiğini duyurdu.

Rekabet Kurulu, Google'a, yerine getirmediği bazı yükümlülüklerini tamamlayana kadar günlük gelirlerin onbinde 5'i oranında para cezası uygulanacağını Mayıs ayında duyurmuştu.

Rekabet Kurulu'ndan yapılan açıklamada, "Google'ın otel sorgularına ilişkin yerel arama hizmeti bakımından uygulamadığı tespit edilen tasarımları otel sorgularına ilişkin yerel arama hizmeti bakımından da uygulamaya alarak 21.05.2024 tarihinde süreci tamamladığı tespit edilmiştir" denilerek şu sözlere yer verildi:

"Bu doğrultuda Kurul, günlük idari para cezasının 21.05.2024 tarihi itibarıyla sonlandırılmasına ve Google hakkında yerel arama hizmetlerine ilişkin yeni tasarımları otel sorguları bakımından uygulamamasının yaptırımı olarak toplamda yaklaşık 482 milyon TL ceza uygulanmasına karar vermiştir".

 



Haber Kaynağı : 12punto

Rekabet Kurulu google Ceza