Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Resmi Gazete kararları açıklandı. Kabinede değişiklik gerçekleşti

Resmi Gazete'de yayımlanan kararla bakan değişiklikleri gerçekleşti. Böylelikle günlerdir konuşulan kabinede revizyon haberleri de netlik kazanmış oldu.

Resmi Gazete kararları açıklandı. Kabinede değişiklik gerçekleşti

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla kabine değişikliği gerçekleşti.

Resmi Gazete'de yer alan atama kararlarına göre, göreve gelen ve giden bakanlar belli oldu.

YENİ SAĞLIK BAKANI BELLİ OLDU

Resmi Gazete'deki atama kararlarına göre; Sağlık Bakanlığına Fahrettin Koca'nın yerine halihazırda İstanbul İl Sağlık Müdürü olarak görev yapan Kemal Memişoğlu'nun getirildi.

KEMAL MEMİŞOĞLU KİMDİR?

Prof. Dr. Kemal Memişoğlu aslen Rizeli olup, 1966 yılında Trabzon’da dünyaya geldi.

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni 1990 yılında bitirdi. Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden 1995 yılında Genel Cerrahi Uzmanlığını aldı.

1996-1998 yılları arasında SSK Konya Ereğli Hastanesi, PTT Hastanesi ve Bursa Askeri Hastanesinde Genel Cerrahi Uzmanı olarak görev Yaptı. 1999-2000 yıllarında Miami Üniversitesi Karaciğer ve Gastrointestinal Transplantasyon ünitesinde bulundu. 2000-2002 yıllarında İ.Ü. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalında Başasistanlık yaptı. 2002 yılı sonunda PTT Hastanesine Başhekim olarak atandı. 2008 yılında Genel Cerrahi Doçenti, 2016 yılında da Genel Cerrahi Profesörü oldu.

2007 yılında Beykent Üniversitesinde başladığı Sağlık Yönetimi Yüksek Lisans eğitimini 2009 yılında bitirdi. 2002-2012 yılları arasında İstanbul Fatih Sultan Mehmet Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi olarak görev yaptı.

02-11-2012 tarihinde İstanbul Anadolu Kuzey Bölgesi Kamu Hastaneleri Birliği Tıbbi Hizmetler Başkanı olarak atandı. Mayıs 2014 – Ekim 2016 tarihleri arasında aynı birliğin Genel Sekreterlik görevini yürüttü. 06 Ekim 2016 tarihinde İstanbul İl Sağlık Müdürü olarak atandı.

Prof. Dr. Memişoğlu’nun ulusal ve uluslararası dergilerde yayımlanmış çok sayıda bilimsel yayını bulunmaktadır. Evli ve 3 çocuk babasıdır.

ÇEVRE ŞEHİRCİLİK VE İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ BAKANI BELLİ OLDU

Resmi Gazete'deki atama kararlarına göre; Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına Mehmet Özhaseki yerine Murat Kurum getirildi.

MURAT KURUM KABİNE'YE GERİ DÖNDÜ

Son olarak yerel seçimlerde AKP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak Ekrem İmamoğlu'nun karşısına çıkardığı Murat Kurum, yönettiği seçim kampanyasının ardından istediği başarıyı yakalayamamış ve Ekrem İmamoğlu'na kaybetmişti.

Seçimlerden sonra ortalarda görünmeyen Murat Kurum, Özhaseki'nin sağlık sorunları nedeniyle istifa ettiği Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı görevini alarak yeniden Kabine'ye dönmüş oldu.

ÇEVRE, ŞEHİRCİLİK VE İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ BAKANLIĞINA GETİRİLEN MURAT KURUM'DAN İLK AÇIKLAMA

Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın takdir ve tensipleriyle yeniden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı olarak görevlendirilmiş bulunmaktayım. 

Bizi bu şerefli göreve layık gören Sayın Cumhurbaşkanımıza şükranlarımı arz ediyorum.

Çabamız, gayretimiz, mücadelemiz Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, Türkiye Yüzyılı hedeflerine ulaşmaktır.

Bayrağı devralacağımız Sayın Mehmet Özhaseki bakanımız gibi biz de başta asrın felaketinin yaşandığı tüm şehirlerimiz olmak üzere 81 ilimizin her köşesinde çalışmaya, koşmaya devam edeceğiz. 

Rabbim üstlendiğimiz bu kutlu görevde bizi aziz milletimize mahcup etmesin.

 

 

 


Haber Kaynağı : 12punto

atama kararları Fahrettin Koca İklim değişikliği Kabine değişikliği