Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,5658
Dolar
Arrow
33,9499
İngiliz Sterlini
Arrow
44,6408
Altın
Arrow
2814,0000
BIST
Arrow
9.577

Rus enerji şirketi Rosatom: Akkuyu için 60 yıllık hizmet-bakım sözleşmesi imzaladık

Rusya'nın devlet enerji şirketi Rosatom, Türkiye'de inşa edilmekte olan Akkuyu Nükleer Santrali'nin (Akkuyu NGS) hizmet ve bakım işlemleri için Türk tarafı ile 60 yıllık bir sözleşme imzaladığını duyurdu.

Rus enerji şirketi Rosatom: Akkuyu için 60 yıllık hizmet-bakım sözleşmesi imzaladık

Rusya'nın devlet enerji şirketi Rosatom, Türkiye'de inşa edilmekte olan Akkuyu Nükleer Santrali'nin (Akkuyu NGS) hizmet ve bakım işlemleri için Türk tarafı ile 60 yıllık bir sözleşme imzaladığını duyurdu. İlgili açıklama Rosatom Servis Şirketi'nin Genel Müdür Birinci Yardımcısı Dmitry Paşeviç tarafından "Vestnik Atomprom" dergisine verilen bir röportajda duyuruldu.

TASS'ın aktardığına göre Paşeviç, "Bu sözleşme, Akkuyu NGS'nin ünitelerinin teknik bakımını, ekipman onarımını, yedek parça tedarikini ve onarım için teknolojik dokümantasyonun geliştirilmesini içeriyor. Ancak bu sözleşme, işletme ile ilgili danışmanlık hizmetlerini kapsamamaktadır. Sözleşme, santralin tasarım ömrü boyunca, yani 60 yıl boyunca geçerlidir" dedi.

Türkrus'taki habere göre Paşeviç ayrıca, servis sözleşmelerinin her zaman tüm işletme süresi için imzalanmadığını belirtti. Bu durumun yerel yasal düzenlemelere ve müşteri ülkenin ihale prosedürlerine bağlı olarak değiştiğini ifade etti. "Üç, dört yıl, 10 ve 12 yıllık sözleşmelerimiz var ve bunların uzatılmasına dair deneyimimiz de bulunuyor. Akkuyu NGS (Türkiye) ve El-Dabaa NGS (Mısır) gibi projelerde tüm tasarım ömrü için servis sözleşmeleri imzalanmıştır," diye ekledi.


Haber Kaynağı : 12punto

Akkuyu Akkuyu Nükleer Güç Santrali Akkuyu Nükleer Santrali' Rosatom