Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Saadet Partisi'nden sahipsiz hayvanlara yeni düzenleme!

Saadet Partisi, sahipsiz hayvanlara ilişkin Meclis'e sunduğu kanun teklifiyle sokak hayvanlarının refahını gözetmeyi amaçlıyor.

Saadet Partisi'nden sahipsiz hayvanlara yeni düzenleme!

Saadet Partisi Ankara Milletvekili Mesut Doğan, partisinin sahipsiz hayvanlarla ilgili Meclis'e sunduğu kanun teklifinin insan hayatını merkeze alan ve hayvan refahını gözeten bir bakış açısıyla hazırlandığını belirtti. Doğan, sokak hayvanları sorununun görmezden gelindiğini ve çözüm arayışlarının kulak tıkandığını ifade ederek, TBMM'nin bu konuda çözüm üretmek için doğru adres olduğunu vurguladı.

Saadet Partisi'nin hazırladığı kanun teklifinde yer alan önemli maddeler şu şekilde:

Sokak hayvanlarının kısırlaştırıldıktan sonra tekrar sokağa bırakılması uygulaması değiştirilecek. Kısırlaştırılan sokak hayvanları artık tekrar sokağa bırakılmayacak.

Barınaklar, bakımevleri ve yaşam alanlarının yanı sıra daha fazla yaşam alanı kurulacak ve bu alanların şartları iyileştirilecek. Tüm mekanlar 7/24 canlı izlenebilecek.

Bağış toplayan hayvansever kuruluşlar, barınak ve bakımevi kurma yükümlülüğüne sahip olacaklar.

Barınak, bakımevi ve yaşam alanlarında çalışan personelin eğitim zorunluluğu getirilecek ve gönüllülerin bu alanlarda aktif görev alması kolaylaştırılacak.

Evcil hayvan satışı kontrol altına alınacak ve hayvan sahiplendirme esas alınacak. Kedi ve köpeklerin izinsiz satışı engellenecek ve bu konuda caydırıcı cezalar uygulanacak.

Tüm evcil hayvanlar mikroçip ile kayıt altına alınacak ve bu sayede kaybolmaları veya sokağa bırakılmaları gibi sorunların önüne geçilecek.

Tehlikeli yasak ırklara izin verilmeyecek ve bu hayvanlar için verilen cezalar artırılacak. Tehlikeli yasak ırkların saldırılarından sahipleri sorumlu tutulacak.

Hayvanlara şiddet ve işkence uygulayanlara, eziyet edenlere ve kötü muamelede bulunanlara daha caydırıcı cezalar uygulanacak.


Haber Kaynağı : 12punto

Saadet Partisi Köpek kanun teklifi