Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
36,9915
Dolar
Arrow
34,2844
İngiliz Sterlini
Arrow
44,3446
Altın
Arrow
2993,0000
BIST
Arrow
8.853

Saygı Öztürk’ten TUSAŞ saldırısına çarpıcı değerlendirme: Bahçeli'ye tepki bastırılmak mı isteniyor?

Gazeteci Saygı Öztürk, TUSAŞ saldırısında güvenlik zafiyetine dikkat çekerek, olayın Bahçeli’nin açıklamalarına gelen tepkileri bastırma ve uluslararası mesaj verme amacı taşıyabileceğini söyledi.

Saygı Öztürk’ten TUSAŞ saldırısına çarpıcı değerlendirme: Bahçeli'ye tepki bastırılmak mı isteniyor?

Ankara’da Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. (TUSAŞ) önünde gerçekleşen terör saldırısının ardından, usta gazeteci Saygı Öztürk olayın perde arkasına dair dikkat çekici değerlendirmelerde bulundu.

Öztürk, saldırının zamanlaması ve güvenlik boyutuna vurgu yaparak, hem içeride hem dışarıda verilen mesajlara dikkat çekti.

BAHÇELİ'NİN MESAJINA TEPKİ BASTIRILMAK MI İSTENİYOR?

Öztürk, MHP lideri Devlet Bahçeli’nin Abdullah Öcalan’a yönelik “Gelsin Meclis’e konuşsun, terör bitti desin” sözlerinin kamuoyunda, özellikle şehit yakınları ve gaziler arasında infiale yol açtığını hatırlatarak, şu ifadeleri kullandı:

“Bu tepkinin bastırılması için böyle bir eylemin yapılmış olabileceği belli kesimlerce gündeme getirilebiliyor. Böyle bir yönü de var.”

SALDIRININ ZAMANLAMASI: CUMHURBAŞKANI’NIN RUSYA TEMASI VE ABD MESAJI

Öztürk, saldırının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Rusya ziyareti sırasında gerçekleşmesine de dikkat çekerek, olayın uluslararası boyutuna işaret etti:

“Rusya ile yakınlaşma ve sisteme dahil olma tartışılırken, ABD’nin bu durumdan duyduğu rahatsızlık biliniyor. Bu eylem, ‘Bakın biz istediğimiz stratejik noktalara girebiliriz’ mesajını da içeriyor.”

GÜVENLİK ZAFİYETİ VE SORU İŞARETLERİ

Öztürk, saldırganların Ankara gibi yoğun güvenlik önlemleri olan bir şehirde TUSAŞ gibi stratejik bir noktaya kadar ellerini kollarını sallayarak ulaşmasının ciddi bir güvenlik açığına işaret ettiğini belirtti:

“Saldırganlar üzerlerinde patlayıcı ve silahlarla tesisin kapısına kadar gelebiliyor. Kamera sistemleri, yüz tanıma teknolojilerinin olduğu Başkent’te böyle bir eylemin gerçekleşmesi, önemli güvenlik zaaflarına işaret ediyor.”

Olayın perde arkası aydınlatılmaya çalışılırken, güvenlik güçlerinin soruşturmayı derinleştirdiği ve gelişmelerle ilgili açıklamaların beklendiği bildirildi.


Haber Kaynağı : 12punto

İlgili Haberler

tusaş