Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Seçil Erzan davasında adı geçiyordu: Eski Galatasaraylı futbolcuya tefecilik soruşturması!

Türkiye’nin gündemine oturan Seçil Erzan davasında ismi geçen eski Galatasaraylı futbolcu Semih Kaya ve menajeri Fırat Özdemir'in de aralarında olduğu 11 kişi kişiye tefecilik soruşturması açıldığı iddia edildi.

Seçil Erzan davasında adı geçiyordu: Eski Galatasaraylı futbolcuya tefecilik soruşturması!

Yüksek kar getirisi vaadiyle futbol ve iş dünyasından birçok kişiyi dolandırdığı gerekçesiyle 226 yıl hapsi istenen eski şube müdürü Seçil Erzan’ın davasında çarpıcı detaylar ortaya çıkmaya devam ediyor.

Sözcü'den İsmail Saymaz, iddianamenin son sayfasında bazı şüpheliler hakkında ayrıca yürütülen soruşturma dosyalarından bahsedildiği belirterek Semih Kaya ve 11 kişi hakkında tefecilikten soruşturma yürütüldüğü iddiasını paylaştı.

'SEMİH KAYA BANA ZORLA PARA SATTI'

Saymaz'ın yazısında ilgili bölüm şöyle:

"İddia o ki…

Aralarında eski futbolcu Semih Kaya ve menajeri Fırat Özdemir'in de olduğu 11 kişi hakkında tefecilikten soruşturma yürütülüyor. Erzan, ifadesinde 3.200.000 dolar aldığı Semih Kaya'ya 5.700.000 dolar ödediğini anlatarak, 'Buna rağmen yakamı kurtaramadım' diyor.

Erzan:

'Kaya, ‘Bu parayı vermek zorundasın. Senden ne olursa olsun alacağım' dedi. Kaya'ya fazladan ödediğim parayı Emre Belözoğlu ve Arda Turan'dan aldım. Onlardan fon vaadiyle para alıp Kaya ve Özdemir'den kurtulmak için ikisine ödeme yaptım.'

Kaya'nın kendisine zorla para sattığını iddia eden Erzan, şöyle devam ediyor:

'Fon vaadiyle Kaya'dan 300.000 dolar aldım. Sonradan aldığım 2.900.000 dolar faize ilişkindir. Kaya, bana zorla para satmıştır. Özdemir, faiz parası olduğunu bilerek işe girmiştir. Özdemir'e defalarca böyle bir fon olmadığını söylememe rağmen 'Ne yaparsan yap, parayı bana öde. Gelecek planlarımı yaptım. Semih futbolu bıraktı. Bu parayı sende bırakmayız' dedi."

Erzan:

'Semih'ten aldığım 300.000 doları ödedim. Sonraki 3.200.000 doları da ödedim. Ana paraya ilişkin alacağı kalmamış olmasına rağmen defalarca kez evime gelerek, tehdit ederek zorla para aldı. Bodrum'daki villayı bu parayla aldı. Özdemir, benden elde ettiği paralarla villaya 500.000 dolar ödedi. Abisi Fazıl lüks araba aldı. Semih benden aldığı paralarla araç aldı. Özdemir'in ofisine 2-3 günde bir gidip saatlerce yalvarıyordum. Yakamı kurtarmak istiyordum ancak beni dinlemediler.'"

SEÇİL ERZAN’I DARP ETTİ İDDİASI

Gazeteci Fatih Altaylı, Semih Kaya’nın parasını alabilmek için Seçil Erzan’ı darp ettiğini öne sürmüştü.

Semih Kaya’nın verdiği paradan daha fazlasını aldığını ifade eden Altaylı, şunları söylemişti;

“Fatih Terim’in ne olduğu belli değil, damadı işin içerisinde; Semih Kaya’nın Seçil Erzan’ı tartaklayıp dövdüğünü de biliyoruz…

Başka futbolcuları konuşmaya başladık biz. Okuduğum davanın dosyasında gördüğüm kadarıyla darplar var, futbolcuların bazılarının alacağı kalmamış olan Semih Kaya gibi bazı futbolcular Seçil Erzan’ı dövmüşler, çok karmakarışık bir işler var.

Mesela Semih Kaya’nın verdiğinden fazlasını aldığını biliyoruz. Ve Seçil Erzan’ı tartaklayıp dövdüğünü de biliyoruz, duyduğumuz kadarıyla. Bir futbolcunun daha verdiği paranın fazlasını aldığını biliyoruz, Ayhan Akman’ın; eski futbolcu.”




Haber Kaynağı : 12punto

İsmail Saymaz Seçil Erzan Semih Kaya