Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
38,0377
Dolar
Arrow
34,0303
İngiliz Sterlini
Arrow
45,3604
Altın
Arrow
2830,0000
BIST
Arrow
9.975

Selma Ateş 12punto'ya isyan etti: 'Ekmek çalan çocuklar ceza alırken bu dosya kapatılmak isteniyor'

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş'in öldürülmesine ilişkin davada yarın savcılık esas hakkında mütalaasını açıklayacak. 12punto'ya konuşan Sinan Ateş'in ablası Selma Ateş ve Ateş ailesinin avukatı Şeyda Şeyda Şahin mütalaanın erken açıklamasına tepki gösterdi.

Selma Ateş 12punto'ya isyan etti: 'Ekmek çalan çocuklar ceza alırken bu dosya kapatılmak isteniyor'

Ersin Eroğlu/ 12punto.com.tr

Sinan Ateş'in öldürülmesine ilişkin 12 tutuklu sanığın yargılandığı davada yarın savcılık esas hakkında mütalaasını açıklayacak.

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş'in öldürülmesine ilişkin dava 1 Temmuz'da görülmeye başlanmıştı. Davada tutuklu 22 sanıktan 10'u adli kontrol şartıyla tahliye edilmişti.

Yarın görülecek duruşma öncesin Sinan Ateş'in ablası Selma Ateş ve Ateş ailesinin avukatı Şeyda Şahin dava sürecini 12punto'ya değerlendirdi.

'ADALET ÇIKMAZSA SAVAŞIMIZ YENİ BAŞLAYACAK'

Dosyanın kapatılmak istendiğini ifade eden Selma Ateş sözlerin şöyle devam etti:

“Ülkede ekmek çalan çocuklar 7 yıl ceza alırken bu cinayete karışanların apar topar tahliye edilmeye çalışılması ve dosyanın kapatılmak istenmesi üzücü bir şey. Bizlerin tek isteği adalet. Buradan bir adalet çıkmazsa bizim savaşımız yeni başlamış olacak. Sinan'ın geri gelmeyeceğini hepimiz biliyoruz. Başka Sinan Ateşler katledilmesin diye bizim çabamız. Eğer Sinan Ateş davasında suçlular cezalarını çekmezse o zaman Türk devletinin yargılama sisteminde bir sıkıntı olduğunu düşünmeye başlayacağız. Biz adaleti televizyonlarda ve sokakta aramak istemiyoruz. Türkiye bir hukuk devletiyse bu hukukun işlediğini görmek istiyoruz.”

'BU DOSYA GÜDÜK KALMIŞTIR'

Ateş ailesinin avukatı Şeyda Şahin ise dosyası ayrılan17 kişinin olduğu ve mütalanın erken açıklanmaya çalışıldığını belirterek sözlerini şöyle sürdürdü:

“Benim kanaatimce mahkeme başkanı bize söz hakkı vermeyecek. Apple'dan talepler vardı. Bugün onaya sunulmuş. Eksik belgelerle mütalaa verilemez. Diğer dosya gizli olduğu için onun içindeki bilgilere ulaşamıyoruz. Ayrılan dosyanın gizliliğinin kaldırılması ve bu dosyanın beklenmesini talep edeceğiz. Yarın olması gereken mütalanın ertelenmesidir. Çünkü bilgiler henüz gelmedi. Mustafa Ensar Aykal ile Serdar Öktem'in telefonundaki veriler ortaya çıkmadı ve 17 kişinin olduğu dosya gizli olduğu için bu dosya güdük kalmıştır. Diğer dosyadaki 17 kişiyi koruma girişimi bu. Ancak mahkeme başkanı dosyanın kendisinden çıkıp istinafa gitmesini istiyor.”


Haber Kaynağı : 12punto

selma ateş mütalaa şeyda şahin Sinan Ateş