Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
38,1883
Dolar
Arrow
34,1181
İngiliz Sterlini
Arrow
45,8147
Altın
Arrow
2914,0000
BIST
Arrow
9.888

Şeyda Yılmaz'ı şehit eden 'Yunus Emre Geçti PİTON 82 grubu üyesi' iddiası! 'Rol modelleri Barış Boyun...'

27 yaşındaki polis memuru Şeyda Yılmaz'ı şehit eden katil Yunus Emre Geçti'nin uyuşturucu, kapkaç ve haraç işleri yapan PİTON 82 isimli bir gruba dahil olduğu öne sürüldü.

Şeyda Yılmaz'ı şehit eden 'Yunus Emre Geçti PİTON 82 grubu üyesi' iddiası! 'Rol modelleri Barış Boyun...'

Ümraniye'de hırsızlık operasyonu sırasında çıkan arbedede 27 yaşındaki kadın polis memuru Şeyda Yılmaz'ı şehit eden 19 yaşındaki Yunus Emre Geçti'nin kenar mahallelerde uyuşturucu, kapkaç ve haraç işleri yapan PİTON 82 isimli bir gruba dahil olduğu iddia edildi. Bu grubun rol modelinin suç örgütü lideri Barış Boyun olduğu ve yeni nesil bir çete ağı olarak büyümeye başladığı ifade ediliyor.

İstanbul Ümraniye'de 'motosiklet hırsızlığı' suçundan yakaladıktan sonra karakoldan firar eden Yunus Emre Geçti, kendisini yeniden yakalayan polislerle çatıştı.

Polisi silahını alan katil, 27 yaşındaki polis memuru Şeyda Yılmaz'ı şehit etti.

POLİS KATİLİ SUÇ MAKİNESİ ÇIKTI

26 suç kaydı olduğu tespit edilen katil Yunus Emre Geçti'nin 1 uyuşturucu ve ticareti, 8 uyuşturucu madde kullanmak, 2 kasten yaralama, 1 cinsel taciz, 2 yağma, 1 gasp, 2 çocuğa cinsel istismar, 1 motosiklet hırsızlığı, 1 ruhsatsız silah, 2 mala zarar verme suçlarından kaydının bulunduğunun ortaya çıkmasıyla özellikle Türkiye'de suç örgütlerinin durumu yeniden gündeme geldi.

"12-13 YAŞINDA KAPKAÇLA GASPA GİRMİŞ"

Halk TV canlı yayınına katılan İsmail Saymaz, saldırıyı ve yeni nesil suç ağını anlattı.

Saymaz şöyle konuştu:

"Ümraniye'deki örnek istisnai bir örnek değil. Bakın Sinan Ateş cinayetindeki tetikçi Eray Özyağcı tam olarak bu profil. 12-13 yaşında kapkaçla gaspa girmiş. Benim ulaştığım beşin üzerinde kapkaç dosyası var. Hep aynı gruplar kapkaç suçlarına karışmış. Tabi bunun bir de yan suçları var. Alıkoyma yaralama gibi. Buna bir suç kariyeri diyebiliriz. Yeni nesil bir suç ağı ile karşı karşıyayız.

"TEMEL EKONOMİLERİ UYUŞTURUCUYA DAYANIYOR"

İstanbul, İzmir, Ankara ve Adana'nın kenar mahallelerinde uyuşturucu, kapkaç, haraç etrafında yetişmiş gruplar. Bu kişinin grubunun adının PİTON 82 olduğu iddia ediliyor. Belli ki bu yeni bir grup. Zamanla bir üst klana katılacak. Şimdilik bunlar üst grupların taşeron işlerini görüyorlar. Bunların en gelişkin örneği Daltonlar grubuydu. Haraç uyuşturucu işleri ile meşgulken Türkiye çapında iş yapmaya başladılar. Sonra da Skaljari ve Kavac gibi çetelerin taşeronu oldular. Bu örgütlerin en gelişkin modeli Daltonlar. Bunlar Türkiye'nin suç dünyasına motosikletli saldırıyı getirdiler. Bunların temel ekonomisi de uyuşturucuya dayanıyor. 15-20 yaş grubunu çokça etkiliyor. Bu kabadayılık kültürüne öykünmeye benzemiyor. Oranın bir jargonu kültürü var. Uyuşturucuya kadın işine bulaşmazlar. Barış Boyun hadisesinde iş tüm çıplaklığı ile ortaya çıkıyor.

"ROL MODELLERİ SUÇ ÖRGÜTÜ LİDERİ BARIŞ BOYUN"

Bu grupların tamamının rol modeli suç örgütü lideri Barış Boyun olarak ortaya çıkıyor. 2014'ten bugüne giderek büyüdüler. Onları takip eden gruplar var. Gazi Mahallesi ve çevresinde ortaya çıkan Siirtli Naci gibi gruplar var. Bunların tamamı önce mahallesinde sonra İstanbul ölçeğinde oradan da uluslararası boyuta karışıyorlar. Bunlardan en gelişkini İstanbul'da Barış Boyun'du İzmir de ise Binali Camgöz'dü. Belden aşağısı yoktur felçlidir. Binali Camgöz yeni getirildi. Karadağ'daydı. Şu an Türkiye'de."


Haber Kaynağı : 12punto

Barış Boyun Yunus Emre Geçti Şehit Şeyda Yılmaz