Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,9216
Dolar
Arrow
34,0763
İngiliz Sterlini
Arrow
45,0830
Altın
Arrow
2804,0000
BIST
Arrow
9.872

Silvan’dan Kırıkkale’ye uzanan Jandarma’ya ait kayıp silahlar: 5'i hâlâ bulunamadı

Jandarma Uzman Çavuş E.A’nın Silvan’daki askeri depodan silah çalıp Kırıkkale’ye getirip satıyordu. Uzman çavuşu yakalatan olay ise kayıp silahla bir düğünde havaya ateş edilmesi oldu.

Silvan’dan Kırıkkale’ye uzanan Jandarma’ya ait kayıp silahlar: 5'i hâlâ bulunamadı

Masum Gök - 12punto.com.tr

Türkiye’deki çürümeye ilişkin her gün yeni bir haber ortaya çıkıyor. Bu kez olay Kırıkkale’de yaşandı. Kırıkkale’de  22 Ağustos tarihinde akşam saatlerinde bir düğün yapılıyordu. Düğünde 22 yaşındaki S.M.T silahla havaya ateş etti. Olay yerine giden jandarma ekipleri silahla beraber S.M.T isimli genci yakaladı. Olayın ilginçliği silahın sorgulanmasında ortaya çıktı. Yapılan tabancanın sorgulaması sonucu 23.01.2024 tarihinde Silvan Jandarma Komando Alay Komutanlığı deposundan çalındığı bildirilen 8 tabancadan biri olduğu tespit edildi. 

Bunun üzerine Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT) ekipleri çalıntı yedi tabancayı da araştırmaya başladı. Yürütülen araştırmalar sonucu, düğünde tabancayı yakalatan S.M.T isimli şahıstan önce tabancanın 5 farklı şahıs tarafından el değiştirdiği tespit edildi. Bu tanbancayı ilk alan kişiye kadar herkes gözaltına alındı. Sonunda Silvan’daki depodan tabancaları kimin çaldığı ortaya çıktı. Tabancanın ilk sahibinin Silvan’daki Jandarma Komando Alay Komutanlığında görevli Uzman Çavuş E.A’nın kardeşi S.A olduğu anlaşıldı.  

Yapılan sorgulama sonucu  S.A isimli şahıs kardeşi  Uzman Çavuş E.A tarafından izne geldiği dönemde depoda bulunan tabancaları çaldığı ve satmak için Kırıkkale’ye getirdiğini söyledi.  Gözaltına alınan S.A, kardeşi tarafından kendisine getirilen tabancaların tanesini 130 bin liradan sattığını da ifade etti.  Bu tabancalar satılan kişiler tarafından daha sonra jandarmaya verildi. Ancak çalınan tabancalardan 5 hala kayıp. 

Uzman Çavuş E. A Diyarbakır’da çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken, kardeşi S.A ise adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.


Haber Kaynağı : Masum Gök

Kırıkkale Jandarma silah