Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Sinan Oğan'dan Hafize Gaye Erkan'ın istifasına dair açıklama

Sinan Oğan, sosyal medya hesabından Merkez Bankası Genel Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın istifasıyla ilgili paylaşımda bulundu.

Sinan Oğan'dan Hafize Gaye Erkan'ın istifasına dair açıklama

Yaşanan sürecin linç kültürünün nerelere varabileceğini göstermesi açısından önemli olduğunu söyleyen Oğan şu ifadeleri kullandı:

Merkez Bankası başkanımız Sayın Hafize Gaye Erkan’ın görevinden istifa etmesini üzüntüyle öğrendim. Ekonomimizin kırılgan bir süreçten geçtiği ve yeni bir programın yürütülmeye çalışıldığı bir dönemde ekonomi yönetimimizin istikrarlı ve uzun süreli görevde kalması arzulanan bir durum iken, ülkemizde son dönemlerde iyice artan ve fütursuzca devam eden sosyal medya linç kültürünün nerelere varabileceğini göstermesi açısından da önemlidir.

Büyük bir hevesle ülkesi ve milleti için ülkemize tersine beyin göçü gerçekleştirerek görev alan ve uluslararası camiada saygın bir yeri olan Hafize Gaye Erkan örneğinden hareketle ülkemize dönme ve görev alma niyetinde olan uluslararası alandaki başarılı değerlerimiz açısından da yanlış bir algının oluşmasına sebep olunmuştur.

Küresel çapta başarılı vatandaşlarımıza sahip çıkmak, onları ülkemiz hizmetine kazandırmak ve tersine göçü özendirecek çalışmaları yapmak her zamankinden daha da elzem hale gelmiştir.

Bu çerçevede vakit kaybetmeden uluslararası piyasalara da güven verecek yeni bir atamanın vakit geçirilmeden yapılacağını ümit ediyoruz. Ekonomi programımızın taviz verilmeden uygulanacağına olan inancımızı da belirtmek isterim. Ayrıca Merkez Bankamızın kurumsal kimliği ve itibarının korunması ve bir daha bu tür tartışmaların içerisine çekilmemesi için de gerekli önlemler alınmalıdır. Önümüzdeki saatlerde açıklanacak olan Merkez Bankası yeni başkanımıza başarılar diliyorum.


Haber Kaynağı : 12punto

Hafize Gaye Erkan istifa itibar Merkez Bankası

İlgili Haberler