Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8412
Dolar
Arrow
33,9580
İngiliz Sterlini
Arrow
44,8874
Altın
Arrow
2747,0000
BIST
Arrow
9.771

Sıradan bir gün: Yunanistan’a geçmek için kapıda vize bekleyenleri çeken esnafın görüntüleri

Türkiye adeta bir “kuyruklar ülkesine” döndü. İBB’nin sattığı ucuz ekmek için Halk Ekmek kuyruğu, İBB’nin ucuz yemek verilen lokantalarındaki kuyruk derken şimdi de ucuz tatil için vatandaşın beklediği kuyruk gündem oldu.

Sıradan bir gün: Yunanistan’a geçmek için kapıda vize bekleyenleri çeken esnafın görüntüleri

Türkiye’de tatil yapmak yabancı turistlere bile masraflı geldiği bu günlerde yerli turistler de sezonu erteleme ve geceleme sayısını azalttı. Pahalılık ve alım gücünün azalmasıyla yerli turistler sezonu da düşünmeye başladı. Turizmde ortalama yüzde 90 civarında zamlanan konaklama fiyatları nedeniyle birçok tatilci, tatilini haziran-temmuz-ağustos ayları yerine fiyatların yüzde 50 ucuz tutulduğu düşük sezona erteleme yoluna gitti ve geceleme sayısını da azalttı.

Yaz tatili erken rezervasyon fiyatlarında yüzde 80’e varan artışlar yaşanırken, Türkiye’de 5 gecelik tatilin bedeli 200 bin liraya çıktı. Alman turiste uçak dahil Antalya’da 5 gecelik otel tatili paketi 500 euroya satılırken, yerli turist aynı fiyata yalnızca oda satın alabiliyor.

Ekonomik kriz Türkiye’yi adeta bir “kuyruklar ülkesine” döndürdü. İBB’nin (İstanbul Büyükşehir Belediyesi) sattığı ucuz ekmek için Halk Ekmek kuyruğu, İBB’nin ucuz yemek verilen lokantalarındaki kuyruk derken şimdi de ucuz tatil için vatandaşın beklediği kuyruk gündem oldu. 

Ayvalık’a bağlı Cunda’da ucuz tatil için Yunanistan’a geçmek için kapıda vize sırası  bekleyenleri çeken bir esnaf “Biz Cunda’da sinek avlıyoruz; millet milli sermayeyi Yunanların cebine dolduruyor” yorumunu yaptı. Ancak bu yoruma çok sayıda sosyal medya kullanıcısı Türkiye-Yunanistan fiyat karşılaştırması yaparak karşılık verdi. 

İşte o video: 

 

 


Haber Kaynağı : 12punto

Türkiye İBB kapıda vize halk ekmek