Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

“'Siyasi gaspçılık' başlığı altında suç işlemiş sayılmalı…" Hatipoğlu'nun AKP'ye geçişi tartışılıyor

Siyasi arenada gündem, İYİ Parti'den istifa ederek AKP'ye geçen Nebi Hatipoğlu... Partisinin AKP ile ortak hareket etmesi gerektiğini açıklayıp bu çıkışına karşılık bulamayınca İYİ Parti'den ayrılan Hatipoğlu, AKP'ye katıldı. Hatipoğlu'nun bu kararı dikkat çekerken, gazeteci Sevilay Yılman'dan dikkat çeken bir yorum geldi.

“'Siyasi gaspçılık' başlığı altında suç işlemiş sayılmalı…

Meclis çatısı altına girdikleri partilerinden şu ya da bu sebeple ayrılarak farklı partilere geçen milletvekillerinin haberlerine sıklıkla rastlıyoruz. Bunun son örneğini de İYİ Parti'den seçilerek meclise giren milletvekili Nebi Hatipoğlu'nda yaşadık.

Partisinin AKP ile ortak hareket etmesi gerektiğini söyleyen ancak bu çıkışına partisinde karşılık bulamadığı için istifasını veren Hatipoğlu, tercihini AKP'den yana kullandı.

Sosyal medya hesabından da AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kendisine rozeti takılırken çekilmiş bir fotoğrafını paylaşan Hatipoğlu, 

"Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın takdirleri ile AK Parti ailesine katılmış bulunmaktayım.

Rabbime dua ederim; çıktığım bu yolda beni mahçup etmesin. Milletimize ve çok sevdiğim Eskişehir’ime güzel hizmetler yapmayı nasip etsin.

Eskişehir’i merkeze koyan siyasetimi aynen sürdüreceğim ve kentimizin uzun yıllardır kronikleşmiş sorunlarını tek tek çözme kararlılığındayım." sözlerini paylaştı.

"SİYASİ GASPÇILIK"

Hatipoğlu'nun bu tercihi başta siyasi mecra olmak üzere sosyal medyada da yoğun bir şekilde tartışılırken, gazeteci Sevilay Yılman'dan bu geçişe dair çarpıcı bir yorum geldi.

Yılman, yapılanın 'Siyasi gaspçılık' olduğunu söylerken şu ifadeleri kullandı:

"Hep diyorum… Seçimle görev almış bir kişi… Hangi partide ya da hangi görevde olursa olsun…Seçildiği partiden istifa ediyorsa, görevinden de istifa etmesini mecbur bırakacak bir düzenleme olmalı.

Aksi suç sayılmalı!

Çünkü oylar halk tarafından o kişiye şahsı için verilmiyor… O partiyi temsil ettiği için veriliyor. Kişi seçildiği partiyi terk edip giderken ona verilen oyları da bir nevi gasp ederek beraberinde götürmüş oluyor. 

Baklava çalan çocuklara ceza veren hukuk, halkı kandırıp oylarını alenen çalan hırsız siyasiye de bedelini ödetmeli bence… 

Kanun çıkarılmalı! 

Tıpkı Nebi Hatipoğlu’nun veya benzerlerinin yaptığı gibi hırsızlıklar “Siyasi gaspçılık” başlığı altında suç işlemiş sayılmalı…"


Haber Kaynağı : 12punto

AKP Erdoğan İYİ Parti istifa Recep Tayyip Erdoğan nebi Hatipoğlu

İlgili Haberler