Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Siyasi partilerin bayramlaşmasında dikkat çeken diyaloglar! YRP'li Aydal'dan Bahçeli'yi kızdıracak sözler

CHP heyeti AKP Genel Merkezi'ne bayram ziyaretinde bulundu. İki heyetin bayramlaşmasında asgari ücret diyaloğu yaşandı. CHP'li Deniz Yavuzyılmaz, "Asgari ücrette bir iyileştirme yapılması konusunda vatandaşımızın büyük bir beklentisi var. İyileştirilmediği takdirde biz de vatandaşımızın sesine ses olmak için sahada olacağız. Güçlü sesimizi duyuracağız. Umarız bu bayramda sizler bu müjdeyi verirsiniz" dedi. Öte yandan AKP'nin MHP'ye gerçekleştirdiği ziyarete MHP'li Mevlüt Karakaya'nın sözleri damga vurdu. MHP'nin YRP ziyaretinde ise YRP'li Doğan Aydal'ın Devlet Bahçeli'yle ilgili sözleri dikkat çekti.

Siyasi partilerin bayramlaşmasında dikkat çeken diyaloglar! YRP'li Aydal'dan Bahçeli'yi kızdıracak sözler

Kurban Bayramı nedeniyle partiler arasında bayramlaşma ziyaretleri başladı.

Bayramın ikinci gününde CHP, AKP'yi ziyaret etti.

CHP'nin, Genel Başkan Yardımcısı ve Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, CHP Kadın Kolları MYK Üyesi Azize Çeroğlu ve Gençlik Kolları MYK Üyesi Eda Albayrak'tan oluşan heyeti, heyet AKP Genel Merkezi'ne bayram ziyaretinde bulundu. CHP heyetini kapıda AKP Genel Başkan Yardımcısı Belgin Uygur, Genel Başkan Yardımcısı Raşide Yüksel ve Kadın Kolları MYK Üyesi Ayten Aydın ve Gençlik Kolları Üyesi Tahir Taha Kara kapıda karşıladı.

Bayramlaşma ziyareti sırasında AKP'li Belgin Uygur, "Odak noktamıza aldığımız mefkuereler farklı olabilir. Ama diyalog kanallarımızın açık olması çok önemli. Sizin nezdinizde bütün CHP'nin Kurban Bayramı'nı tebrik ediyoruz" dedi.

"UMARIZ MÜJDEYİ VERİRSİNİZ"

Daha sonra sözü alan CHP'li Deniz Yavuzyılmaz konuyu asgari ücrette artış beklentisine getirerek "Söz uçar yazı kalır. Önümüzdeki süreçte asgari ücrette bir iyileştirme yapılması konusunda vatandaşımızın büyük bir beklentisi var. Gerçekten ekonominin iyileştirilmesi dert ediniliyorsa asgari ücretin mutlaka iyileştirilmesi gerekiyor. İyileştirilmediği takdirde biz de vatandaşımızın sesine ses olmak için sahada olacağız. Güçlü sesimizi duyuracağız. Umarız bu bayramda sizler bu müjdeyi verirsiniz" diye konuştu.

Uygur'un bu sözlere yanıtı "Milletimizden aldığımız emaneti en iyi şekilde taşımaya devam edeceğiz" oldu.Yavuzyılmaz ise Uygur'a "İşte hep almak değil biraz da vermek lazım" ifadeleriyle karşılık verdi.

İKİNCİ ZİYARET MHP'DEN

Bu ziyaretin ardından MHP heyeti AKP Genel Merkezi’ne geldi.

Görüşmede, Cumhur İttifakı’nın duruşuna ve birlikte yürüyüşüne dikkat çekildi.

AKP'DEN DE CHP'YE ZİYARET

AKP’den bir heyet de CHP Genel Merkezi’ne giderek bayram ziyaretinde bulundu.

AKP Merkez Karar ve Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Sert başkanlığındaki heyeti, CHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Yücel başkanlığındaki heyet karşıladı. İki heyet arasında gerçekleştirilen görüşmede dostluğun, birliğin ve beraberlik duygusunun pekişmesi için temennilerde bulunuldu.

Burada konuşan AKP MKYK Üyesi Hasan Sert, Türkiye’nin güçlenmesi ve büyümesi gereken bir ülke olduğunu dile getirerek, “Türkiye, üzerinde sorumluluğu çok olan bir ülke. Bunu ancak birlik ve beraberlikle aşabiliriz. Birbirimizden farklı düşünceler olması normal. Değişik siyasi partilerin değişik siyasi argümanlar üretmesi çok normal. Bunu doğru karşılamak lazım. Ülke meselesi olunca biraz daha fedakarlığı başarabilmeliyiz ve Türkiye’nin başarısı için hep beraber çalışabilmeliyiz” ifadelerini kullandı.

“SİYASİ PARTİLERİN FARKLILIĞI BİZİM ZENGİNLİĞİMİZDİR”

Son dönemde yurttaşların bayramı bayram gibi yaşayamadığını ifade eden CHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Yücel ise emekli bir çiftin, işçinin ve emekçinin refaha ulaşabildiği bir sistem için hep beraber çalışılması gerekliliğine dikkati çekti. Yücel, “Siyasi partilerin ülkeyi yönetme konusunda farklı yöntemleri olabilir, bu farklılık bizim zenginliğimizdir. O farklılıktan iyi ve güzel şeyler ortaya çıkar” dedi.

“DİYALOG SÜRECİ BİZİM AÇIMIZDAN ÇOK KIYMETLİ”

Yücel, 31 Mart seçimlerinin ardından başlayan normalleşme ve diyalog sürecinin partisi açısından kıymetli olduğunun altını çizerek, “31 Mart yerel seçimlerinde milletimizin bize verdiği sorumluluğun farkındayız. Doğruya doğru, iyiye iyi ve yanlışa yanlış diyerek, bir ortak akılla ülkemizin hak ettiği iyi yerlere gelmesi için birlikte mücadele etmeye her zaman hazırız. Bu diyalog ve iletişim çok kıymetli. Demokrasinin olmazsa olmazıdır. Bunun sürmesi hem milletimiz hem de ülkemiz açısından çok önemli” değerlendirmesinde bulundu.

Yücel’in sözleri üzerine Sert, dünyada yaşanan yangın, sel, felaket ve devletlerarası coğrafyalardaki savaşlar sonucunda Türkiye ve dünyanın büyük bir türbülanstan geçtiğini ve bu durumların dünyadaki ekonomik ve siyasi dengeleri bozduğunu dile getirerek, Türkiye’nin başarı hikayesini yazabilmemiz lazım. Devletler, ekonomi ile büyür siyasetle yönetilir. Biz hem siyaseti hem de ekonomiyi planlı bir şekilde olumlu bir noktaya götürmek zorumdayız. Yerel yönetimlerde büyük oranda sizin başarılarınızı bekliyoruz. Merkezi hükümette de biz bu başarıları yürütmek zorundayız. Ülkede merkezi hükümetin ve yerel yönetimlerin birlikte yapması gereken çalışmaları başarılı bir şekilde götürebilmesi, ülkenin gelecekteki birtakım pozisyonları rahat alması açısından önemli. Bu sürecin böyle devam etmesini ve bu süreçten ülkenin kazanacağına olan inancımız yüksektir. Hepimiz üzerimize düşeni bu noktada pozisyon alıp olumlu havayı oluşturacak çalışmaları yürütmemiz lazım” açıklamalarında bulundu.

Bunun üzerine Yücel ise, son dönemde Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin geçmişteki işlevini kaybettiğini belirterek, birtakım iyi niyetli çabaların olduğunu ancak denge denetim mekanizmasının iyileştirilmesi ile yaşanan sorunların çözülebileceğini sözlerine ekledi.

MHP'YE İLK ZİYARET DSP'DEN

MHP Genel Merkezi’ni ziyaret eden ilk heyet ise DSP heyeti oldu. Ziyarette Gazze’deki son durum ele alındı.

AKP'NİN MHP ZİYARETİNE DAMGA VURAN ANLAR

MHP Genel Merkezi'ni ziyaret eden AKP heyeti, sunulan ikramlara dokunmayınca MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya’nın sözleri ziyarete damga vurdu.

AKP heyetinin başındaki Ankara milletvekili Zeynep Yıldız, sunulan ikramlara dokunmayınca MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya "çayları da soğuttuk" diyerek söze girdi ve "Biz böyle konuşmaktan çayları soğutuyoruz, pastaları misafirler almıyorlar. Bizim Türk töresinde, kültüründe misafir eğer ikram edileni yemiyorsa giderken kendisine bir çıkın yapılır verilir. Dolayısıyla yemezseniz şey yapacağız" diye konuştu.

AKP’li Yıldız da sehpadaki çikolatanın tadına bakmak zorunda kaldı.

 

AKP 8 PARTİYLE BAYRAMLAŞACAK

AKPi bugün 8 siyasi partiyle bayramlaşacak. Bu partiler, CHP, MHP, HÜDA PAR, YRP, BBP, DSP, İYİ Parti ve Vatan Partisi olacak.

MHP ise AK Parti, CHP, YRP ve DSP ile bayramlaşacak.

CHP, 17 siyasi partiyle bayramlaşacak. Bu partiler, AK Parti, DSP, Vatan Partisi, DEM Parti, İYİ Parti, BBP, DP, MHP, SP, ANAP, Memleket Partisi, DEVA Partisi, Gelecek Partisi, YRP, Bağımsız Türkiye Partisi, Zafer Partisi ve Milli Yol Partisi.

CHP-DEM PARTİ BAYRAMLAŞMASI 

Kurban Bayramı'nın ikinci gününde siyasi partiler arasındaki bayramlaşma mesaisi devam etti. Bu çerçevede DEM Parti heyeti, bayram dolayısıyla CHP Genel Merkezine ziyarette bulundu. DEM Parti Diyarbakır Milletvekili Sevilay Çelenk başkanlığındaki heyeti, CHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Yücel başkanlığındaki heyet karşıladı.

Burada konuşan Çelenk, kayyum meselesinin genel olarak partisini huzursuz ettiğini dile getirerek, “Yeniden aynı dalgayı mı yaşayacağız diye huzursuz olduk. Olmasaydı, seçim sonrası yakaladığımız duyguyla bayrama girseydik, gerçekten çok güzel olacaktı. Buna sizlerin de desteğiyle hep birlikte bir direnç geliştirirsek aşacağımızı düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

KİMSE YARGILANAMAZ DEĞİL 

CHP Genel Başkanı Yardımcısı Deniz Yücel ise bu yöntemlerle hiçbir şekilde sonuç alınamayacağını dile getirerek, “Geçmişte örnekleri var. 31 Mart Yerel Seçimlerinde yine belli illerde o başarıyı sağladınız. Birtakım iddialar, deliller varsa kimse soruşturulamaz, yargılanamaz değil. İşin hukuki süreci ayrı, o süreç kendi mecranda ilerler. 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında belediye kanununda yapılan değişiklik neticesinde kayyum uygulaması geldi. Halbuki orada seçilen belediye meclis üyeleri var. Normal şartlarda değişiklikten bir belediye başkanvekili seçiliyordu ama bunu kaldırdılar. Bir yargı kararı olmadan, dava olmadan sadece bir soruşturma açarak bunu yapabilmeleri demokrasi adına utanç verici” değerlendirmesinde bulundu.

KEŞKE BAYRAMDA BAŞKA ŞEYLERİ KONUŞSAK 

Yücel'in sözleri üzerine ise Çelenk, kayyum meselesinin darbe niteliğinde olduğunu ileri sürerek, “Sonuçta devam eden dosya meselesine baktığımız zaman bizim gibi hayatları 30 yıl akademide geçmişler insanlar bile Ağır Ceza Mahkemelerinde yargılandı. Öyle bir coğrafyada neredeyse eski bir dosyası olmayanı bulmak zor. Bu da sonuçta YSK tarafından onaylanarak bütün adaylıkların olduğu düşünülürse aslında hiçbir şey söylemiyor. Zaten belediye meclisleri bunu kendi içinden yapabilir. Hepimiz görüyoruz ki Van'da denendi, geri adım atıldı ama vazgeçilmedi. Sanırım kendi içlerindeki klikleşmenin de bir sonucu. Keşke bayram günü bunu değil başka şeyleri konuşuyor olsaydık” cevabını verdi.

NORMALLEŞME SÜRECİ BİRİLERİNİ RAHATSIZ ETTİ

Yücel, 31 Mart seçimlerinin ardından CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in Türkiye'nin normalleşmesi adına olumlu adımlar attığına dikkati çekerek, “Demokrasilerde iletişim, diyalog, ortak akıl, istişare ve uzlaşı olmazsa olmazdır. Bu birilerini de rahatsız etti, onu da hepimiz gözlemliyoruz” açıklamasında bulundu.

YRP-MHP BAYRAMLAŞMASINDA BAHÇELİ'Yİ KIZDIRACAK DİYALOG

MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, beraberindeki heyetle birlikte Yeniden Refah Partisi'ni (YRP) ziyaret etti. İki partinin bayramlaşma töreninde MHP lideri Devlet Bahçeli'nin sağlık durumu konuşuldu.

YRP'li Doğan Aydal "Devlet Bey evlenseydi hanımı iyi bakardı, bakmamışlar" dedi. Aydal, daha sonra ''espri'' yaptığını belirterek, ''Hanımın yüzünden çökenler de var'' dedi.


Haber Kaynağı : 12punto

AKP AKP Genel Merkezi Bayram ziyareti kurban bayramı CHP