Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Sokak röportajında gözaltına alınmıştı: İstanbul Valiliği’nden açıklama geldi

Mehmet Şah Karataş isimli vatandaş, 7 Mart Perşembe günü akşam saatlerinde evine giderken İstanbul Şirinevler Meydanı’nda bir Youtube kanalına röportaj verdi. İddiaya göre Erdoğan’ı eleştiren Karataş röportajdan sonra gözaltına alındı.

Sokak röportajında gözaltına alınmıştı: İstanbul Valiliği’nden açıklama geldi

Bir youtube kanalına röportaj veren Mehmet Şah Karataş Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ı eleştirdi, yerel seçimde oyunu Ekrem İmamoğlu’na vereceğini söyledi. İddiaya göre Karataş, dakikalar içinde sokak röportajını izleyen kalabalığın içerisinde bulunan sivil polisler tarafından gözaltına alınarak karakola götürüldü. 

“Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama” suçunu işlediği iddiasıyla gözaltı işlemi yapılan Karataş, ifadesinde polislerin parasını çaldığını ve darp edildiğini de iddia ederek şunları anlattı:

"Şirinevler Meydanı’nda sokak röportajı yapılıyordu. Herkes ekonomiye ve siyasete dair görüşlerini aktarıyordu. O sırada elinde mikrofon olan kişi ‘Siz de konuşmak ister misiniz?’ diye sordu. Ben de olur dedim. Ekonominin kötü olduğunu ve geçinemediğimizi belirtip eleştirimi yaptım. Daha sonra ‘Yerel seçimde oyunuzu kime vereceksiniz?’ diye sordular. Ben de CHP’ye üyeyim ve CHP’nin adayı olan Ekrem İmamoğlu’na oy vereceğim dedim. İmamoğlu’nu sevdiğimi ve ona güvendiğimi beyan ettim. Bir önceki vaatlerinin hepsini yerine getirdiğini söyledim ve konuşmam bitti. 

Konuşmam bittikten sonra 4-5 kişi koluma girerek ‘Sen bir gel şuraya’ diyerek beni çekiştirdiler ve kalabalığın içerisinden çıkardılar. Siz kimsiniz? Polis misiniz? Üzerinizde üniforma da yok, polisseniz kimliğinizi gösterin dedim. Şahıslar ‘Kim olduğumuzu boşver, biz sana göstereceğiz kim olduğumuzu’ dedi. Üst araması yaparken cüzdanımın içerisindeki 20 bin TL’yi aldılar ve cep telefonuma zarar verdiler. Daha sonra beni zorla araca götürdüler ve araçta darp ettiler. ‘Bahçelievler AK Parti’nin kalesi. Burada Erdoğan’ı eleştirip İmamoğlu’nu övemezsin. Git Bakırköy’de röportaj yap. Bir daha seni Bahçelievler’de görmeyelim’ dediler. Daha sonra beni polis merkezine getirdiler. Ben kesinlikle Cumhurbaşkanımıza hakarette bulunmadım. Polisler sana gıcık olduk, seni o yüzden alıyoruz dedi. Paranla meyhaneye gidip içeceğiz dediler. Polislerden şikâyetçiyim.”

VALİLİK’TEN AÇIKLAMA

Kamuoyunda tepki yaratan olayla ilgili İstanbul Valiliği’nden açıklama geldi. İhbar üzerine polislerin olay yerine geldiğinin belirtildiği açıklamada, Karataş’ın kimliğini vermeyip direndiği, mukavemet, evden hırsızlık, kasten yaralama gibi suçlarından şüpheli olarak 8 adet suç kaydı olduğu tespit edildiği belirtildi. 

Valiliğin açıklaması şu şekilde:

“İstanbul Emniyet Müdürlüğü görevlilerince, 07.03 2024 tarihi saat 17.00 sıralarında Bahçelievler ilçesi Şirinevler Meydanda gerçekleştirilen bir sokak röportajı sırasında bir şahsın halkı kin ve düşmanlığa tahrik edecek söylemlerde bulunduğu ihbarına istinaden olay yerine intikal edilmiştir. 

Yapılan kontrolde; Maraşel Fevzi Çakmak Caddesi üzerinde sokak röportajı yapan kişilere 1 erkek şahsın yüksek sesle bağırarak konuştuğu, etrafında vatandaşların toplandığı, toplanan vatandaşların cadde üzerinde bulunan nostaljik tramvayın yolunu kapattığı görülmüş, olay yerine intikal eden Emniyet Görevlileri'nce şahsa kimlik sorulmak istenmiş, şahıs kimliğini vermeyeceğini beyan ederek direnmeye başlamış, kademeli şekilde güç kullanarak şahsın yakalaması yapılmıştır. 

Kimlik bilgilerinin M.Ş.K. olduğu belirlenen şahsın Emniyet Birimi'ne intikali sağlanmış, yapılan sorgulamasında; mukavemet, evden hırsızlık, kasten yaralama gibi suçlarından şüpheli olarak 8 adet suç kaydı olduğu tespit edilmiştir.

Konu ile ilgili yakalanan şüpheli şahıs hakkında "Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik veya Aşağılama" suçundan işlem başlatılmış, işlemlerinin ardından dosyası ikmalen gönderilmek üzere adli makamlarca serbest bırakılmış, şahsın üst aramasında çıkan 120 TL, 1 anahtar, istanbulkart ve 1 adet telefon şahsa teslim edilmiştir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”


Haber Kaynağı : 12punto

Bahçelievler Emniyet Müdürlüğü Ekrem İmamoğlu İstanbul Valiliği İstanbul Emniyet sokak röportajı