Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,0624
Dolar
Arrow
34,1295
İngiliz Sterlini
Arrow
44,5429
Altın
Arrow
2955,0000
BIST
Arrow
9.002

Son Dakika: Eğitim sistemi sil baştan! Tartışmalı yeni müfredat onaylandı...

Laik ve bilimsel eğitimden uzak olan yeni müfredat onaylandı. Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı Prof. Dr. Cihad Demirli, yeni müfredatın Talim ve Terbiye Kurulu onayından geçtiğini bildirdi.

Son Dakika: Eğitim sistemi sil baştan! Tartışmalı yeni müfredat onaylandı...

Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı Prof. Dr. Cihad Demirli, "Yeni müfredat taslağı hakkında iletilen tüm görüş-öneriler, Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığımızca özenle değerlendirildi. Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'nin askı sürecinde eğitim paydaşlarından gelen 67 bin 284 görüş ve öneri tek tek tasnif edildi" dedi.

Demirli, "Görüş ve öneriler, şeffaflık, bilimsellik ve katılımcılık ilkelerinin gereği olarak değerlendirilerek öğretim programlarına yansıtıldı" ifadelerini kullandı.

TEPKİLERE NEDEN OLMUŞTU

Muhalefet ve eğitim sendikaları AKP iktidarının tartışmalara neden olan 'Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'ne tepki göstermişti.

CHP lideri Özgür Özel, İstanbul Saraçhane’deki Büyük Eğitim Mitingi’nde yaptığı konuşmada, “İtibardan tasarruf olur ancak eğitimden tasarruf olmaz” diyerek yeni müfredata tepki göstermişti.

Özel, "Bu müfredatta ‘Türkiye Cumhuriyeti’ yerine ifadeler ‘Türkiye’ olarak değiştirilmiştir. Cumhuriyet’le derdi olan bir bakan, Cumhuriyet’le sorunu olan bir müfredat dayatmaktadır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarıyla sorunu olan bu müfredat yok hükmündedir" demişti.

 


Haber Kaynağı : AA

Talim ve Terbiye Kurulu yeni müfredat müfredat