Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Erdoğan'ın AYM çıkışına Özgür Özel'den cevap! 'Erdoğan liderliğiyle bir kalkışma olduğu anlaşılıyor'

Yargıtay ve AYM arasındaki krizle ilgili konuşan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, “Cumhurbaşkanı'nın açıklamalarını duyduktan sonra bunun Erdoğan liderliğinde anayasal rejimin ortadan kaldırılması ve bir kalkışmayla karşı karşıya olduğumuz anlaşılıyor” ifadelerini kullandı. CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın ise "Bu bir yargı darbesinden öte açık ve derin bir devlet krizidir. İki kurum arasındaki çatışma, yasama-yürütme ve yargı arasındaki erkler ayrılığının çoktan ortadan kaldırıldığını açık bir şekilde deşifre etmiştir" diye konuştu.

Erdoğan'ın AYM çıkışına Özgür Özel'den cevap! 'Erdoğan liderliğiyle bir kalkışma olduğu anlaşılıyor'

Yargıtay 3. Dairesi'nin, Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) TİP Hatay Milletvekili Can Atalay için verdiği 'hak ihlali' kararının uygulanmamasına hükmetmesi ve AYM üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunmasının yankıları sürüyor.

CHP, Yargıtay'ın kararına tepki amacıyla bugün AYM önünde açıklamalarda bulundu.

Genel Başkan Özgür Özel, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı;

"Türkiye, anayasa geleneği çok güçlü olan bir ülke ancak AKP ülkeyi anayasasızlaştırmaya çalışıyor. Erdoğan'ın açıklamalarına kadar bu bir yargı kriziydi ancak bunun Erdoğan eliyle anayasal düzenin ortadan kaldırılmaya çalışılması, adeta halkın iradesine karşı Erdoğan liderliğinde bir kalkışmayla karşı karşıya olduğumuz anlaşılıyor.

Anayasayı değiştirebilmek için AKP-MHP iktidarının yeterli milletvekili yok. Anayasanın bazı maddelerini yok sayıyorlar ve buna yetkisini anayasadan alan cumhurbaşkanı destek veriyor. O, anayasadaki hükümleri koruyacağına Yargıtay ile birlikte anayasanın bir hükmünü yok saymaya çalışmakta. Sen anayasanın hükmünü değiştirecek güçte değilsin. Halk sana bu yetkiyi vermedi. Sen bu yüzden darbecisin."

"BU DERİN BİR DEVLET KRİZİDİR"

CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, ise şöyle konuştu;

"Bu bir yargı darbesinden öte açık ve derin bir devlet krizidir. İki kurum arasındaki çatışma, yasama-yürütme ve yargı arasındaki erkler ayrılığının çoktan ortadan kaldırıldığını açık bir şekilde deşifre etmiştir."

 


Haber Kaynağı : 12punto

Anayasa Mahkemesi gökhan günaydın Yargıtay