Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,5658
Dolar
Arrow
33,9499
İngiliz Sterlini
Arrow
44,6408
Altın
Arrow
2814,0000
BIST
Arrow
9.577

Son Dakika... Sokak hayvanlarına 'ötenazi' tasarısı görüşmeleri ertelendi: İlk 3 madde kabul edildi

AKP’nin hazırladığı sokak hayvanlarına ‘ötenazi’ yapılmasını öngören kanun teklifinde 3 madde kabul edilirken, görüşmeler 22 Temmuz’a ertelendi.

Son Dakika... Sokak hayvanlarına 'ötenazi' tasarısı görüşmeleri ertelendi: İlk 3 madde kabul edildi

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla hazırlanan ve 17 maddeden oluşan Hayvanları Koruma Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu'nda görüşüldü.

GÖRÜŞMELER 18 SAAT SÜRDÜ, İLK 3 MADDE KABUL EDİLDİ

Sokak hayvanlarına 'ötenazi' yapılmasını öngren kanun teklifinin görüşmeleri yaklaşık 18 saat sürdü. Teklifin ilk 3 maddesi AKP’li ve MHP’li milletvekillerinin oylarıyla kabul edildi.

Komisyonda kabul edilen maddeler şöyle:

"MADDE 1- 24/6/2004 tarihli ve 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanununun 1 inci maddesinin birinci fıkrasında yer alan “Kanunun amacı;” ibaresinden sonra gelmek üzere “insan, hayvan ve çevre sağlığı gözetilmek kaydıyla” ibaresi eklenmiştir.

MADDE 2- 5199 sayılı Kanunun 3 üncü maddesinin birinci fıkrasının (f) ve (j) bentleri aşağıdaki şekilde ve (k) bendinde yer alan “ve hayvanların rehabilite edileceği” ibaresi “, hayvanların sahiplendirilinceye kadar barındırıldığı ve rehabilite edildiği” şeklinde değiştirilmiştir.

“f) Sahipsiz hayvan: Sahipli hayvanlar dışında kalan evcil hayvanları,

j) Sahipli hayvan: Bir kişi, kuruluş, kurum ya da tüzel kişilik tarafından sahiplenilen, bakımı, aşıları, periyodik sağlık kontrolleri yapılan ve Bakanlık veri tabanına kaydedilen ev hayvanlarını,”

MADDE 3- 5199 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (b) bendi yürürlükten kaldırılmış ve (d) bendinde yer alan “hayvanlara bakan veya bakmak” ibaresi “hayvanları sahiplenmek” şeklinde, (j) bendinde yer alan “ve güçten düşmüş hayvanların korunması” ibaresi “hayvanların sahiplendirilinceye kadar bakılmaları” şeklinde değiştirilmiştir."

AKP'Lİ KİRİŞCİ'YE PROTESTO

Komisyon Başkanı AKP Kahramanmaraş Milletvekili Vahit Kirişci’nin neredeyse hiç ara vermeden yaklaşık 18 saat görüşmeleri devam ettirmesi muhalefet parti milletvekillerinin tepkisine neden oldu. Sağlıksız koşullarda çalıştıklarını belirten muhalefet vekilleri masalara vurarak, Başkan Kirişci’yi protesto etti.


Haber Kaynağı : 12punto

AKP Hayvanları Koruma Kanunu Hayvan kanun teklifi sokak hayvanları TBMM Ötenazi