Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8385
Dolar
Arrow
34,1542
İngiliz Sterlini
Arrow
44,9695
Altın
Arrow
2916,0000
BIST
Arrow
9.109

Suriye ve Irak'ta 3 PKK/YPG'li terörist etkisiz hale getirildi: MSB duyurdu

Milli Savunma Bakanlığı, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Suriye'nin kuzeyindeki Fırat Kalkanı bölgesinde 2 ve Irak'ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde 1 PKK/YPG'li teröristi etkisiz hale getirdiğini açıkladı

Suriye ve Irak'ta 3 PKK/YPG'li terörist etkisiz hale getirildi: MSB duyurdu

Milli Savunma Bakanlığı, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Suriye'nin kuzeyinde ve Irak'ın kuzeyinde gerçekleştirdiği operasyonlarda 3 PKK/YPG'li teröristin etkisiz hale getirildiğini bildirdi. Bakanlıktan yapılan açıklamada, teröristle mücadelenin aralıksız devam ettiği vurgulandı.

Açıklamaya göre, Suriye'nin kuzeyindeki Fırat Kalkanı bölgesinde 2 PKK/YPG'li terörist, Irak'ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde ise 1 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi. Bakanlık, Mehmetçik'in kahramanlık ve fedakarlıkla mücadeleye devam edeceğini belirtti.

Son dönemde, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin terörle mücadele operasyonları artarak devam ediyor. Suriye'nin kuzeyinde özellikle PKK/YPG unsurlarının yoğun olduğu bölgelerde, güvenlik güçlerinin düzenlediği hava ve kara operasyonları ile teröristlerin etkisiz hale getirilmesi hedefleniyor.

Ayrıca, Bakanlık açıklamasında, teröristlerin sızma girişimlerine karşı alınan önlemler ve yürütülen istihbarat çalışmaları hakkında da bilgi verildi. Türkiye, bölgesel güvenliğini sağlamak ve sınırlarının güvenliğini artırmak amacıyla, terörle mücadelesini kararlılıkla sürdürecek.

Halkın güvenliği için yürütülen bu operasyonların, terör tehdidinin ortadan kaldırılmasına katkı sağlaması bekleniyor. Milli Savunma Bakanlığı, güvenlik güçlerinin tüm gücüyle terörle mücadelesine devam edeceğini bildirdi.


Haber Kaynağı : AA

Operasyon terör operasyonu MSB