Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Tarım Kredi, İsrail boykotunu unuttu! Yeniden o kolayı satmaya başladılar

Tarım Kredi Kooperatif Marketler, İsrail'e yönelik boykot kararından vazgeçip yeniden Coca-Cola satışına başladı. Tarım Kredi, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına tepki olarak, 2022 yılında İsrail menşeli ürünlerin satışını durdurma kararı almıştı. Bu karara, AKP'li belediyeler de destek vermiş, bazı belediyeler İsrail menşeli ürünleri boykot etmeye başlamıştı.

Tarım Kredi, İsrail boykotunu unuttu! Yeniden o kolayı satmaya başladılar

Samet SAĞLAM - 12punto.com.tr

Tarım Kredi Kooperatif Market, İsrail'e yönelik boykot kararından vazgeçip yeniden Coca-Cola satışına başladı.

Market, AKP'li belediyelerin Filistin mitinglerine ve Bilal Erdoğan'ın öncülüğünde yapılan çağrılara rağmen, aldığı boykot kararından geri adım attı.

BİLAL ERDOĞAN ÇAĞRI YAPMIŞTI

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına karşı Galata Köprüsü'nde düzenlenen yürüyüşe iktidara yakınlığıyla bilinen TÜGVA da katılmıştı.

İsrail'e karşı boykot çağrısı yapan Bilal Erdoğan, şunları söylemişti:

"Filistin'in bizler için önemini, kıymetini, tarihini, değerini öğreneceğimize, çocuklarımıza ve bizden sonra gelenlere aktaracağımıza ve öğreteceğimize söz veriyoruz. Amerika'nın arkasında durduğu siyonist düzene karşı birliğimizi sağlayacağımıza, pekiştireceğimize söz veriyoruz. Boykota devam edeceğimize söz veriyoruz. Bu iş ateşkesle bitmeyecek."

Tarım Kredi Market'in, 'boykot' kararına rağmen Coca-Cola satışına yeniden başladı.

AKP'Lİ BELEDİYELER DE DESTEK VERMİŞTİ

Daha önce bazı AKP'li belediyelerde, İsrail menşeli ürünleri boykot kararı alarak bünyelerinde marketlerde Coca-Cola satışını yasaklamışlardı.

Bu belediyeler arasında Bağcılar, Bahçelievler, Başakşehir, Bayrampaşa, Beyoğlu, Çatalca, Çekmeköy, Eyüpsultan, Fatih, Gaziosmanpaşa, Kağıthane, Pendik, Sancaktepe, Silivri, Sultanbeyli, Sultangazi, Ümraniye, Zeytinburnu gibi birçok ilçe yer alıyor.

TARIM KREDİ BOYKOTA DEVAM ETMEDİ

Tarım Kredi Marketleri, Kasım ayında aldığı karar doğrultusunda İsrail'e ürünlerini raflardan kaldırılacağını duyurmuştu.

Kasım ayı itibariyle, bu kararın uygulanmasına başlanmıştı ve Tarım Kredi Marketleri'nde söz konusu İsrail markalarına ait ürünler raflardan kaldırılmaya başlanmıştı. 

Ancak 04.01. 2024 tarihi itibariyle bu karardan vazgeçildiği görülüyor. 

İşte o görüntüler:


Haber Kaynağı : Samet Sağlam

Bilal Erdoğan Türkiye Tarım Kredi Kooperatif Market Coca Cola