Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

TBMM Çevre Komisyonu Başkanı Kurum'dan CHP Genel Başkanı Özel'e yanıt

AKP Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Çevre Komisyonu Başkanı Murat Kurum, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel'in Erzincan'ın İliç ilçesindeki maden kazasıyla ilgili kendisine yönelik söylediği sözlere yanıt verdi.

TBMM Çevre Komisyonu Başkanı Kurum'dan CHP Genel Başkanı Özel'e yanıt

Kurum, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Özel'in CHP Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmasını hatırlatarak, "'Teknik açıdan tamamen yetersiz ve eksik, hukuki açıdan tamamen kusurlu, siyasi açıdan topyekûn kasıtlı ve hedef gösterici' siyasi bir manipülasyona, algıya ve yalana imza atmıştır" dedi.

İliç'teki maden kazasının yerel seçim sürecinde kirli bir siyasete malzeme edildiğini ifade eden Kurum, "Bugün de daha henüz kurumlara bile tebliğ edilmemiş ama ne hikmetse CHP'li isimlerin elden ele dolaştırdığı bilirkişi raporuyla yeniden gündeme getirilmiştir" diye konuştu.

Kurum, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı döneminde söz konusu işletmeye verilen Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) Raporu'nu dile getirdiklerini belirterek, "ÇED sürecinde, sadece ve sadece kapasite artışının çevreye etkisi değerlendirilir, onaylanır ya da onaylanmaz" ifadelerini kullandı.

ÇED kararlarının bakanlık tarafından tek başına değerlendirme sonucu verilen kararlar olmadığını söyleyen Kurum, "ÇED süreçleri içerisinde ilgili kurum ve kuruluşların değerlendirmeleri, komisyon çalışmaları dikkate alınarak teknik ve bilimsel esaslara dayalı çalışmaların sonucu olarak verilen kararlardır.

İşte bugün dillerine doladıkları ÇED kararı da 21 kurum ve kuruluşun İnceleme ve Değerlendirme Komisyonu Üyelerinin olumlu ve ortak görüşüyle alınmıştır" şeklinde konuştu.

"İNSANIMIZIN CAN SAĞLIĞINI SİYASİ MALZEME YAPMAMAYA DAVET EDİYORUM"

Kurum, siyasetin millete hizmet aracı olduğunu ve bu hizmetin yalanla, iftirayla ve haksız suçlamalarla yapılabilecek bir iş olmadığını ifade ederek, sözlerine şöyle devam etti:

"Bir yerde söz konusu olan milletin canı ise orada siyaset biter. Sayın Özel’i, haktan ve adaletten yana tavır almaya, insanımızın can sağlığını siyasi malzeme yapmamaya davet ediyorum. 

Dün İBB çukurunda hayatını kaybeden yavrumuza, Beşiktaş’ta yaşanan yangında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza kulaklarını tıkayan Sayın Özel’in İliç’teki canlarımız üzerinden siyaset yapmasını milletimizin vicdanına havale ediyorum. 

Biz dün nasıl milletimizin zor anında, yangında, depremde, selde ve her türlü afette vatandaşımızın yanında dimdik durduysak, yaşanan afetlerin sonrasında tüm süreçlerin takipçisi olduysak, bundan sonra da milletimizin yanında, her olayın takipçisi olmaya devam edeceğiz."

ÖZGÜR ÖZEL MURAT KURUM İMZALI BELGEYİ GÖSTERDİ

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İliç faciasından sonra maden alanına ilişkin ''ÇED olumlu'' raporunda imzası olmadığını iddia eden dönemin Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'a yanıt verdi. Özel, Kurum'un imzasını gösteren belgeyi paylaştı.

Özel şöyle konuştu: ÇED olumlu kararı verilmesini uygun bulan Murat Kurum’un o süreçte iddiası şuydu: ‘Benim belgelerde imzam yok’. Oysa o imza bulundu. O belge bulundu. 

Bakın bu 7 Ekim 2021 tarihli 6421 kayıt sıra numaralı ‘ÇED olumlu’ kararı veren yetkililerin asli kusurlu olduğuna karar vermişler ve altta da imzalar, burada ‘7 Ekim 2021 tarihli ÇED olumlu raporunun verilmesine sebep olanlar’ diyor bir gün önce 6 Ekim 2021 ‘makamınızca uygun görülmesi halinde söz konusu projeye ait ÇED olumlu kararının verilmesi hususunu takdir ve tensiplerinize arz ederim’. 

Mehveli Ecer, ÇED İzin ve Denetim Genel Müdürü imza, altta olur, Murat Kurum imza, buyurun. Heyelan riskine karşı yetersiz uyarı sistemleri ve acil eylem planının olmaması nedeniyle sahadaki personelin tahliye edilmemesi asli kusur olarak değerlendirildi.


Haber Kaynağı : İHA

CHP Genel Başkanı Çevre denetim heyelan imza kapasite artışı komisyon Murat Kurum Özgür Özel