Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

TBMM heyeti Gazze'ye gitmeye hazırlanıyor

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Derya Yanık, "Yaşanan insan hakları ihlallerini yerinde incelemek üzere Filistin'in Gazze bölgesini ziyaret için çalışmalarımızı başlattık." dedi.

TBMM heyeti Gazze'ye gitmeye hazırlanıyor

TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu, AKP Osmaniye Milletvekili Derya Yanık başkanlığında toplandı.

Toplantı sonrası gazetecilere açıklamalarda bulunan Yanık, şunları kaydetti;

Yaşanan insan hakları ihlallerini yerinde incelemek üzere Filistin'in Gazze bölgesini ziyaret için çalışmalarımızı başlattık. Türkiye, İsrail’in soykırım ölçüsündeki vahşet içeren saldırıları nedeni ile ortaya çıkan insanlık dramını durdurmak için siyasi, diplomatik ve insani yardım alanında yapılması gerekenleri ilk günden itibaren en üst düzeyde yerine getirmektedir” ifadelerini kullandı. 

“FİLİSTİN’İN GAZZE BÖLGESİNİ ZİYARET İÇİN ÇALIŞMALARIMIZI BAŞLATTIK” 

İsrail’in savaş suçu işlediğini belirten Yanık şu ifadelere yer verdi: 

''Gelinen bu noktada, Israil’in giriştiği saldırıların savaş suçu ve soykırım olduğu, tüm insanlık vicdanını derinden yaraladığı göz önünde bulundurulduğunda, başta Birleşmiş Milletler olmak üzere, dünya kamuoyunu, insan hakları ve demokrasi alanında çalışan küresel sivil toplum kuruluşlarını, insan hakları değerlerine sahip oldukları iddiasını taşıyan tüm ülkeleri, hülasa bu alanda sözü ve etkisi olan her kurum ve kişiyi bir an önce İsrail vahşetini durdurmak için aksiyon almaya davet ediyoruz. İsrail’in insani ateşkes ilan etmeye zorlanması için her türlü diplomatik mekanizmanın işletilmesi gerektiğine inanıyoruz. Özellikle ABD ve Avrupa’da kimi yayın organlarının İsrail vahşetini meşrulaştırmak için yayıncılığın tüm evrensel ilkelerini çiğnediklerini görüyoruz. Bu yayın organlarını, insanlığın hizasında durmaya çağırıyoruz. Biz, Türkiye Büyük Millet Meclisi İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu olarak, bölgede güvenlik ve ateşkesin tesisine katkıda bulunmak üzere, BM İnsan Hakları Komitesi, BM Kadının Statüsü Komisyonu ve UNICEF başta olmak üzere uluslararası kuruluşlarla temaslarımızı sürdürmeye devam edeceğiz. Başta bölge ülkeleri olmak üzere, Avrupa Parlamentosu ve insan hakları iddiası olan ülke parlamentolarının ilgili komite ve komisyonlarıyla ortak aksiyon için iletişim kurmaya devam edeceğiz. Yaşanan insan hakları ihlallerini yerinde incelemek üzere Filistin’in Gazze bölgesini ziyaret için çalışmalarımızı başlattık.''

 

 

Haber Kaynağı :

AKP Gazze TBMM Türkiye İsrail Türkiye

İlgili Haberler