Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Teğmenlerle İlgili Toplantıda Neler Yaşandı?

Teğmenlerle İlgili Toplantıda Neler Yaşandı?

Teğmenlerle İlgili Toplantıda Neler Yaşandı?

Tuzla Piyade Okulu'nda 10 Kasım Atatürk'ü Anma Töreni'nde bir teğmenin Atatürk fotoğrafı takmayı reddettiği iddiasıyla yaşandığı belirtilen tartışmalardan sonra TSK'dan ihracı istenen 7 teğmenin akıbeti bugün toplanan Kara Kuvvetleri Komutanlığı Yüksek Disiplin Kurulu (YDK)'nda görüşüldü. Ancak teğmenler hakkında verilen karar açıklanmadı.

Kara Kuvvetleri Komutanlığı (KKK) Kurmay Başkanı başkanlığında, KKK'nın ilgili daire başkanları ve hukuk müşvirinin katılımıyla gerçekleşen YDK toplantısı öğleden sonra saat 14.00'te başladı ve yaklaşık 3.5 saat sürdü. 

Atatürk fotoğrafı takılmamasına tepki gösterdiği bildirilen 4 teğmen ile avukatlarının katıldığı, “tarikatçı” denilen 3 teğmen ve avukatlarının ise gelmeyip, yazılı savunma gönderdiği toplantıda, öncelikle 4 teğmenin savunması alındı. Ardından 3 teğmeni temsilen 10, bir teğmeni temsilen de iki avukat savunma yaptı. 

YDK üyeleri teğmenler ve avukatlarına hiçbir soru yöneltmezken, herhangi bir siyasi değerlendirmede bulunmayan ve TSK'nın siyasi tartışmalarda yer almasını istemediklerini özellikle vurgulayan avukatların, tümüyle hukuki savunma yapıp, yaşanan küfürleşmelerin TSK'dan ihraca sebep bir suç olmadığını anlattığı öğrenildi.  

YDK toplantısı sonucunda alınan alınan kararın önümüzdeki günlerde açıklanması bekleniyor.





Haber Kaynağı : 12punto

10 Kasım Tuzla Piyade Okulu TSK Tuzla Yüksek Disiplin Kurulu