Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Tiktok'ta müstehcen yayınlarından dolayı gözaltına alınan 'Laz Kızı' serbest bırakıldı

Sosyal medya platformu TikTok'ta canlı yayın açarak müstehcen içeriklere yer veren ve iddialara göre 1 saatte 100 bin lira toplayan G.D., polis ekipleri tarafından gözaltına alınan kişi emniyetteki işlemlerin ardından serbest kaldı.

Tiktok'ta müstehcen yayınlarından dolayı gözaltına alınan 'Laz Kızı' serbest bırakıldı

Tiktok'ta açtığı yayınlardan TikTok'ta, müstehcen içerikli yayınlar yaparak sadece 1 saat içinde iddia edilen 100 bin lira kazanan 'Laz Kızı' adlı kişi gözaltına alınmasının ardından serbest bırakıldı.

Dünyanın en popüler canlı yayın ve video paylaşma platformu olan TikTok'ta, müstehcen içerikli yayınlar yaparak sadece 1 saat içinde iddia edilen 100 bin lira kazanan bir kadın, sosyal medyada büyük bir tartışma ve yorum dalgasına sebep oldu.

5 AYLIK HAMİLEYMİŞ

Polis, şüpheli G.D.'nin Kartal'daki ikametine baskın düzenleyerek harekete geçti. G.D. gözaltına alındı ve ardından işlemleri için Gayrettepe'deki Asayiş Şube Müdürlüğüne götürüldü. G.D., savcılık talimatıyla mevcutlu olarak İstanbul, Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edildi. G.D.'nin 5 aylık hamile olduğu belirlendi.

Asayiş Şube Müdürlüğü, Ahlak Büro Amirliği ekipleri, TikTok platformunda para karşılığı müstehcen içerikli canlı yayın yapıldığının tespit edilmesi üzerine operasyon düzenledi. Yapılan incelemede, şüpheli G.H.'nin gömleğinin düğmelerini para karşılığında açtığı belirlendi.

Polis, G.H.'nin ikametine Kartal'da baskın düzenledi ve şüpheliyi gözaltına aldı. G.H., Gayrettepe'de bulunan Asayiş Şube Müdürlüğüne getirildi. Ahlak Büro Amirliğindeki işlemlerinin ardından G.H., savcılık talimatıyla mevcutlu olarak İstanbul, Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edildi. G.H., savcılık ifadesinin ardından adli kontrol şartıyla serbest bırakılmak üzere hakimliğe sevk edildi. Anadolu 10. Sulh Ceza Hakimliği, G.H.'ye yurt dışı çıkış yasağı ve adli kontrol şartıyla serbest bırakma kararı verdi.

Bu olayın ardından Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, konuyla ilgili açıklama yaparak söz konusu içeriğin kaldırılması ve erişimin engellenmesi talebinde bulundu. Ayrıca, şahıs hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın yaptığı açıklamanın tamamı şu şekilde:

"Bazı basın yayın organlarında yer alan bir TikTok kullanıcısının uygunsuz görüntülerle hediye ve bağış toplaması haberleriyle ilgili aşağıdaki açıklamanın yapılması uygun görülmüştür. Haberlere konu olan sosyal medya kullanıcısı tarafından yapılan paylaşımlarda; çocukların psikososyal gelişimini olumsuz yönde etkileyecek, çocukların ihmal ve istismarı ile kadınlara yönelik hakaret içerikli, küçük düşürücü, kişi onur, şeref ve saygınlığını rencide edecek nitelikte görsellere yer veren görüntülerin yer aldığı anlaşılmıştır. Hukuk Hizmetleri Genel Müdürlüğümüzce bahsi geçen içeriğin kaldırılması, erişimin engellenmesi talebinde ve şahıs hakkında suç duyurusunda bulunulmuştur." 


Haber Kaynağı : 12punto

Sosyal Medya TikTok serbest hamile gözaltı