Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

TKH'den eylem: "Laiklik bayrağını yükseltiyoruz"

Türkiye Komünist Hareketi (TKH) Gençliği, İstanbul Üniversitesi'nde gerçekleştirdiği 'Laiklik Özgürlüktür' eyleminde yapılan açıklamada "Gençliği AKP, gericilik ve kapitalizm sarmalında geleceksiz bırakan bu düzen onların fakat bu memleket bizim!" ifadeleri kullanıldı.

TKH'den eylem:

Türkiye Komünist Hareketi Gençliği, bugün İstanbul Üniversitesi Merkez Kampüsü önünde ‘Laiklik Özgürlüktür’ eylemi gerçekleştirdi.

TKH, yaptığı basın açıklamasında üniversitelerin her geçen gün gericileşmesine karşı gençliğin laiklik ve sosyalizm mücadelesinin yükseltmesine vurgu yapıldı. 

"SALONLARDA, KÜRSÜLERDE HİLAFET KUTSANIP CUMHURİYETE LANET OKUNUYOR"

"Yirmi iki yıllık AKP iktidarının adım adım yürürlüğe koyduğu gerici politikalarına karşı laiklik mücadelesini yükseltiyoruz" başlığıyla yapılan basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

"Ülkemizde yazılı olmayan şer'i hükümler son zamanlarda iyice devreye sokulmuştur: Adliye koridorlarında şeriat sloganları atılmakta; şeriata karşı çıkan ve söz söyleyen insanlar gözaltına alınmaktadır. Salonlarda, kürsülerde hilafet kutsanıp cumhuriyete lanet okunuyor. Bugün ülkemizde anayasa değişikliği adı altında laikliğin tasfiyesi gündeme getirilmekte, liselerde, üniversitelerde açık açık tarikat ve cemaatlerle protokol yapılmakta, karma eğitim kaldırılmak istenmektedir.  

Ülke, açıkça gericiliğin tahakkümü altına alınmaya çalışılmaktadır. AKP yirmi iki yıllık iktidarında yüzlerce İmam-Hatip lisesi açılmış, İmam-Hatipler ortaokula kadar inmiş, sıbyan mektepleri açılarak çocuklar küçük yaşta dini eğitime maruz bırakılmıştır. 

Son projelerden biri olan ÇEDES projesiyse bu gerici adımların son noktalarından biri olmuştur. Artık okullara imamlar girebilmektedir. 

Lise müfredatlarında farklı isimlerle dini eğitimler artırılmakta, çok temel bir teori olan evrim teorisi "yaratılış teorisi" olarak verilmektedir. 

"BU SİSTEM, AÇIK BİR ŞEKİLDE LAİKLİK DÜŞMANI KARAKTERİNİ AÇIĞA ÇIKARMIŞTIR"

Üniversitelerde de durum farklı değildir. Akademik kadrolar yandaşlardan geçilmemekte; profesörler çocuk yaşta evliliği ve karma eğitimi tartışmakta; üniversitelerimizin ismi külliyeye dönüşmektedir. Üniversitelerde yalnızca faşist ve gerici unsurların etkinlik yapılmasına izin verilmektedir. Öğrenciler okullarına alınmazken, rektörler faşistlere ve gericilere alan açmak için "duvarsız üniversite" yalanıyla karşımıza çıkmaktadır. 

Üniversiteler artık AKP'nin atanmış rektörleriyle, tarikat-cemaat liderlerinin elini öpen rektörlerle donatılmıştır. Öğrencileri beyni yıkanacak birer araç, birer müşteri olarak gören bu zihniyet, bu sistem açık bir şekilde laiklik düşmanı karakterini açığa çıkarmıştır. 

Üniversiteli ve liseli gençlik tüm bu süreçte "maruz kalan" taraf olmuştur. Gençlik ya tarikat yurtlarında intihara sürüklenmekte ya da istismara maruz kalmaktadır. Her biri holding sahibi olan ve fonlanan tarikatlar ve cemaatler, gençliği kendi yurtlarına mecbur bırakmakta ve gençlik bu yüzden seçeneksiz bırakılmaktadır. Gençlik, bu düzen içinde koca bir felaketle baş başa bırakılmıştır. 

Bugün saydığımız tüm bu gerici adımların ve felaketlerin karşısında laiklik mücadelesinin yükseltilmesi elzemdir. 

"LAİKLİK KAVGASINI YARINLARA TAŞIMAK İÇİN KOLLARIMIZI SIVIYORUZ"

Laiklik; tüm bu sorunların karşısında yurttaşlığımızın teminatını vermektedir. Bizi yurttaş yerine tebaa görenlerin tam karşısına dikileceğimiz hakkı vermektedir. Üniversiteli ve liseli gençlik içinse parasız, bilimsel, özgür ve eşit bir eğitimin teminatını vermektedir. 

Eşitlikten, özgürlükten, bilimden ve aydınlanmadan yana olan herkesi TKH Gençliği'nin ve Sosyalist Liseliler'in "Laiklik Özgürlüktür" çağrısına güç vermeye çağırıyoruz. Bugün Beyazıt'ta gerçekleştirdiğimiz protestomuzla sınırlı kalmıyor, laiklik kavgasını yarınlara taşımak için kollarımızı sıvıyoruz. 

Üniversiteli ve liseli gençlik olarak özgürlüğümüzü elimize alıyor, gericiliğin ve karanlığın saltanatına karşı laiklik mücadelesini başa yazıyoruz; çünkü "Laiklik Özgürlüktür!"


Haber Kaynağı : 12punto

İstanbul Üniversitesi laiklik müfredat Protesto TKH