Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8412
Dolar
Arrow
33,9580
İngiliz Sterlini
Arrow
44,8874
Altın
Arrow
2747,0000
BIST
Arrow
9.771

TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu’ndan TÜİK’e tepki: Herkes kendi işini en iyi şekilde yapsın

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, TÜİK Başkanı Erhan Çetinkaya’nın şirketlerin fahiş karlar elde ettiği yönündeki sözlerine tepki göstererek "Herkes kendi işini en iyi şekilde yapsın” dedi.

TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu’ndan TÜİK’e tepki: Herkes kendi işini en iyi şekilde yapsın

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Başkanı Erhan Çetinkaya, enflasyon tartışmalarına ilişkin düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'deki şirket karlarının enflasyonu yukarı taşıyan bir etkiye sahip olduğunu söyledi.

"YÜKSEK FAHİŞ KARLAR ELDE EDİYORLAR"

Çetinkaya, "Türkiye'deki şirketler enflasyonist ortamı kullanarak normalde alması gereken karlardan daha yüksek fahiş karlar elde ediyorlar. Enflasyondan bağımsız şirket karlarına bağlı bir fahiş fiyat artışı var. Bu etki, pandemi sonrasından itibaren gözlemleniyor" ifadelerini kullandı.

Çetinkaya'nın bu açıklamasına Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'ndan tepki geldi.

"HERKES KENDİ İŞİNİ EN İYİ ŞEKİLDE YAPSIN"

Çetinkaya'nın ismini vermeden konuşan Hisarcıklıoğlu "Herkes kendi işini en iyi şekilde yapsın" diyerek şunları söyledi:

"Bir çağrım da şirketleri enflasyonun müsebbibi gösterip, özel sektörü suçlu ilan edenlere. Üreten, istihdam sağlayan, bu ülkenin geleceğine yatırım yapan özel sektörü suçlu ilan etmeden önce herkes kendi işini en iyi şekilde yapsın. Sap ile samanı birbirine karıştırmayalım. Fahiş fiyat artışı yapan şirket varsa, kamunun yetkili kurum ve kuruluşları işlem yapsın. Toptancı anlayışla bütün şirketler suçlu ilan edilemez."


Haber Kaynağı : 12punto

Enflasyon TÜİK Başkanı Erhan Çetinkaya Rifat Hisarcıklıoğlu