Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
38,0377
Dolar
Arrow
34,0303
İngiliz Sterlini
Arrow
45,3604
Altın
Arrow
2830,0000
BIST
Arrow
9.900

TÜİK Ağustos verilerini açıkladı: Hizmet sektörüne güven düştü

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) yayımladığı Ağustos ayı verilerine göre, hizmet sektöründeki güven endeksi yüzde 2 azaldı. Öte yandan, perakende ticaret sektöründe yüzde 0,8, inşaat sektöründe ise yüzde 1,1'lik artış gözlemlendi

TÜİK Ağustos verilerini açıkladı: Hizmet sektörüne güven düştü

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Ağustos ayı Hizmet, Perakende Ticaret ve İnşaat Güven Endeksi verilerini yayımladı.

HİZMET SEKTÖRÜNE GÜVEN YÜZDE 2 AZALDI

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, güven endeksi hizmet sektöründe yüzde 2 azalırken perakende ticaret sektöründe yüzde 0,8 ve inşaat sektöründe yüzde 1,1 arttı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan mevsim etkilerinden arındırılmış güven endeksinde açıklanan verilere göre, hizmet sektörü ve perakende ticaret sektörü güven endekslerinde düşüşler gözlemlenirken, inşaat sektörü güven endeksinde ise bir artış kaydedildi.

HİZMET SEKTÖRÜ GÜVEN ENDEKSİNDE GERİLEME

Hizmet sektörü güven endeksi, Temmuz ayında 114,1 olarak kaydedilirken, Ağustos ayında 111,8'e düştü. Bu durum, hizmet sektöründeki güvenin bir önceki aya göre %2,0 oranında azaldığını gösteriyor. Sektörde son 3 aylık dönemde iş durumu ve hizmetlere olan talep de sırasıyla %1,5 ve %2,0 oranında düşüş gösterdi. Gelecek 3 ay için talep beklentisi de %2,4 oranında azalarak 112,8'e geriledi.

İNŞAAT SEKTÖRÜ GÜVEN ENDEKSİ ARTTI

İnşaat sektörü güven endeksi, Temmuz ayında 87,1 iken, Ağustos ayında 88,0 seviyesine yükseldi. Bu artış %1,1 oranında oldu. Alınan kayıtlı siparişlerin mevcut düzeyinde %1,2'lik bir artış görülürken, gelecek 3 aylık dönemde toplam çalışan sayısı beklentisi %1,0 oranında arttı.


Haber Kaynağı : 12punto

İlgili Haberler

TÜİK hizmet sektörü