Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Türkiye'de aktif diplomatik pasaport sayısı 22 bin 107

Dışişleri Bakanı Fidan, CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer'in soru önergesine yanıt verdi. Fidan, Türkiye'de aktif diplomatik pasaport sayısının 22 bin 107 olduğunu açıkladı.

Türkiye'de aktif diplomatik pasaport sayısı 22 bin 107

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer'in soru önergesine yanıt verdi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, pasaportlu yurtdışı seyahatleriyle ilgili olarak Dışişleri Bakanlığı'na yazılı soru önergesi hazırladı.

Dışişleri Bakanı Fidan,  ise cevap olarakTürkiye'de aktif diplomatik pasaport sayısının 22 bin 107 olduğunu açıkladı. Gürer'in pasaportlu yurtdışı seyahatleriyle ilgili sorusuna verilen yanıtta, Azerbaycan, Gürcistan, Moldova, Ukrayna ve Kuzey Kıbrıs'ın kimlikle seyahat edilebilen ülkeler arasında olduğu belirtildi.

Fidan, umuma mahsus pasaport hamillerine vize uygulayan ülke sayısının 112 olduğunu ifade ederken, Türkiye'nin 90 ülkenin umuma mahsus pasaport hamillerine vize uyguladığını açıkladı. 

CHP Milletvekili Gürer ise Türkiye'nin vize uyguladığı ülke sayısının 90 olduğuna dikkat çekerek,

"Pasaport yetmez izinde şart diyen ülke sayısı dikkat çekici. Bu bağlamda vize, bir ülke vatandaşına seyahat hakkını sınırlamak olarak da düşünülebilir. Yurt dışında oy için sandık konurken yurt dışında yaşatan T.C. vatandaşı tespiti mümkün olmaması dikkate değer bir durumdur. Keza yurt dışı hizmetler eğitimden diyanete hangi veriler esas alınarak sağlandığı da bu yanıtta soru işaretidir" dedi.


Haber Kaynağı : 12punto

Cumhuriyet Halk Partisi Dışişleri Bakanlığı Hakan Fidan Ömer Fethi Gürer pasaport