Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Türkiye'nin ilk astronotu, uzay yolculuğu için hazırlanıyor

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Gezeravcı'nın 14 günlük karantina sürecinin dün başladığını ve her gün kendisiyle haberleştiklerini söyledi. Kacır, Gezeravcı'nın uzay yolculuğunun hem uluslararası bilim literatürüne hem de Türkiye'nin uzay çalışmalarına önemli katkılar sunacağını belirtti.

Türkiye'nin ilk astronotu, uzay yolculuğu için hazırlanıyor

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın 17 Ocak'ı 18 Ocak'a bağlayan gece uzay yolculuğuna çıkacağını duyurdu. Gezeravcı'nın bu yolculuk öncesinde karantina sürecine girdiği ifade edildi.

Bakan Kacır, "NASA'nın ilan ettiği duyuru ile birlikte Türkiye'nin ilk astronotu, 17 Ocak'ı 18 Ocak'a bağlayan gece saat 01.11'de uzay yolculuğuna çıkacak. Alper Gezeravcı'nın 14 günlük karantina süreci başladı. Bu yolculuk, uluslararası bilim literatürüne katkıda bulunmanın yanı sıra Türkiye'nin uzay çalışmalarında önemli bir kilometre taşı olacak ve gelecek nesillere ilham kaynağı olacak" dedi.

Bakan Kacır'ın açıklamalarından bazı öne çıkan ifadeler şu şekilde:

"NASA tarafından duyurulan bu önemli gelişme ile Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı, 17 Ocak'ı 18 Ocak'a bağlayan gece saat 01.11'de uzaya doğru yola çıkacak. Dün itibarıyla başlayan 14 günlük karantina süreci içerisinde kendisiyle sürekli iletişim halindeyiz ve her şey planlandığı gibi ilerliyor. Alper, uzun bir eğitim sürecinden geçti ve Türkiye'de uzay çalışmalarında bir ilk olacak. Ayrıca, uluslararası uzay istasyonunda gerçekleştireceği 13 bilimsel deney için de Türkiye'de hazırlıklar tamamlandı.

Bu uzay yolculuğu, Türkiye'nin ulusal uzay programının bir parçası olarak gerçekleştirilen önemli projelerden biridir. İnşallah bu misyon, Türkiye'nin uzay çalışmalarında yeni bir dönemin başlangıcını simgeler ve ülkemize büyük bir gurur yaşatır."


Haber Kaynağı : 12punto

Alper Gezeravcı Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır