Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Twitch'in rakibi Kick'e erişim engellendi!

Milli Piyango İdaresi Genel Müdürlüğü'nün kararıyla Twitch rakibi Kick platformuna erişime engellendiği açıklandı.

Twitch'in rakibi Kick'e erişim engellendi!

Twitch rakibi Kick, Milli Piyango İdaresi Genel Müdürlüğü kararıyla erişim engeli getirildi. Ancak, halen birçok kişi erişime devam ediyor.

Resmi açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Kick.com, 20/02/2024 tarihli ve 2024/5 sayılı Milli Piyango İdaresi Genel Müdürlüğü kararıyla erişime engellenmiştir" Erişim engelinin henüz tüm internet sağlayıcılar tarafından uygulanmadığı belirtilirken, kullanıcılar karşılarına şu açıklamalarla çıkarıldı:

Geçtiğimiz hafta, Twitch rakibi Kick hakkında BTK'nın resmi bir inceleme başlattığı iddia edilmişti. İbrahim Haskoloğlu tarafından ortaya atılan iddiaya göre, Kick platformu uluslararası kumar şirketleriyle iş birliği yapmakta, kumar içeriği sunmakta ve Türkiye'ye girmiştir. Tartışmalı canlı yayın platformu, son dönemde Türkiye'deki birçok yayıncıya teklif götürmüş ve anlaşmalar imzalamıştı. Kick, geçtiğimiz yıl Twitch platformunun önde gelen yayıncılarından xQC ya da gerçek adıyla Félix Lengyel ile yapılan 100 milyon dolarlık bir anlaşmayla gündeme gelmişti.

Yayıncı transferi özelinde ödenen bu yüksek miktar, Kick'in arkasında bulunan kripto kumar web sitesi Stake'in desteğiyle gerçekleştiği belirtiliyor. Bu durum, platformun kumar içeriği ve yayıncılarının yüksek oranda kumarla ilgili olmasıyla ilişkilendiriliyor. Kick, çeşitli konularda canlı yayın yapan birçok yayıncıya da ev sahipliği yapıyor. Ancak, platformun denetlenmesi ve güvenliği konusunda ciddi eleştirilere maruz kalıyor.


Haber Kaynağı : 12punto

Erişim Engeli İbrahim Haskoloğlu Twitch Kick