Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Uğur Dündar, Hafize Gaye Erkan'a sahip çıktı; Ahmet Hakan 'Helal olsun' dedi

İktidara yakınlığıyla bilinen Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan, TCMB Başkanı Hafize Gaye Erkan’a sahip çıkan Uğur Dündar’a ‘Helal olsun’ dedi.

Uğur Dündar, Hafize Gaye Erkan'a sahip çıktı; Ahmet Hakan 'Helal olsun' dedi

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Hafize Gaye Erkan ve babası Erol Erkan hakkında ortaya atılan iddialar gündeme oturdu.

Merkez Bankası başkanlık katında çalıştığını belirten Büşra Bozkurt, CİMER’e yazdığı şikayette Gaye Erkan’ın babası Erol Erkan tarafından işten çıkartıldığını iddia etti.

CİMER’e yazılan şikayet dilekçesinin yankıları devam ederken, Sözcü yazarı Uğur Dündar, kendisine ait sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Hafize Gaye Erkan’a sahip çıktı.

Dündar, paylaşımında şu ifadelere yer verdi;

“Merkez Bankası Başkanı Gaye Erkan’ın emzirdiği bir bebeği var. Bakıcı tutmak yerine anne ve babası bebeğe bakıyor. Onlar da emzirme saatlerinde işler aksamasın diye kendisiyle birlikte bankaya gidip geç saatlere kadar orada kalıyorlar. Bir banka çalışanı birkaç gündür Gaye Erkan’ın babasıyla ilgili iddialar dile getiriyor. Bunlardan biri de baba Erol Erkan’ın bir personeli tokatladığı iddiası. Ancak ocak ayı başında Kübra isimli bir personel, anne Gamze Hanım’a bir WhatsApp mesajı gönderiyor ve kul hakkından korktuğunu belirterek böyle bir iftira atılacağını haber veriyor. Nitekim Gaye Erkan ABD’de Türkiye’ye kaynak bulmaya çalışırken iftira servis ediliyor. Demek ki birilerinin Gaye Erkan’ın bu çabalarından fena halde rahatsız oldukları anlaşılıyor.”

AHMET HAKAN'DAN UĞUR DÜNDAR'A: HELAL OLSUN

Dündar’ın Hafize Gaye Erkan’ı savunmasının ardından iktidara yakın gazeteci Ahmet Hakan, bugünkü yazısında “Uğur Dündar, Gaye Erkan olayına yaklaşımıyla işte bu aşiretçi mantığı yerle yeksan etti. Hakkaniyet duygusunu taraf olduğu kampa kurban etmedi” ifadelerine yer verdi.

Hakan, “Uğur Dündar’dan kamp dışı hareketler” başlıklı yazısında şu ifadeleri kullandı;

“İçerikten bağımsız olarak yazıyorum: Kamplara bölünmüş Türkiye’de hiç kimse kampın dışına çıkarak sürpriz yapmıyor çoktandır. Bir kampın sakinleri “A” diyorsa öbür kampın sakinleri otomatikman “B” diyor. Uğur Dündar, Gaye Erkan olayına yaklaşımıyla işte bu aşiretçi mantığı yerle yeksan etti. Hakkaniyet duygusunu taraf olduğu kampa kurban etmedi. O yüzden helal olsun diyorum kendisine.”


Haber Kaynağı : 12punto

Ahmet Hakan Büşra Bozkurt Erol Erkan Hafize Gaye Erkan Uğur Dündar