Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Uğur Dündar’dan ‘Serdar Sertçelik’ iddialarına yanıt!

Sözcü yazarı, gazeteci Uğur Dündar, Ankara’da organize suç örgütü lideri olduğu iddiasıyla tutuklanan Ayhan Bora Kaplan’la ilgili yürütülen soruşturmada, Ankara Emniyeti’ne yönelik bazı suçlamalarda bulunan gizli tanık Serdar Sertçelik’in 15 Nisan'da Ankara Emniyeti'nde sorgu odasında kendisiyle görüştüğü iddiasını yalanladı.

Uğur Dündar’dan ‘Serdar Sertçelik’ iddialarına yanıt!

Ayhan Bora Kaplan davasındaki gelişmeler Türkiye'nin gündemindeki yerini koruyor.

İktidara yakınlığıyla bilinen Sabah gazetesinin haberinde “Örgüt üyelerinden sanık Muhammet Kaplan duruşma esnasında yaptığı bir açıklamada ‘Başkomiser firarı Serdar Sertçelik'i sorgu odasında Uğur Dündar ile görüştürdü. Ya telefonla ya da yüz yüze orasını bilmiyorum fakat bunu duydum ve yemin ederim,’ diyor” iddiası ortaya atıldı.

Gazeteci Uğur Dündar, bugünkü yazısında, “Ayhan Bora Kaplan Suç Örgütü soruşturmasını yürüten Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlar Şube Müdürlüğü’nde görevli (çaycı dahil) hiç kimseyi tanımam. Hiçbiriyle telefonla konuşmadım, yüz yüze gelmedim. Keza Ayhan Bora Kaplan ve suç örgütünden hiçbir kişiyle tanışmadım, yüz yüze gelmediğim gibi telefonla da konuşmadım” dedi.

Bu iddiaların basit bir HTS kaydı ile ortaya çıkabileceğini söyleyen Dündar, “Ne o akşam, ne de başka bir gün, hiçbir görevli beni aramadı. Ben de aramadım. Böyle bir görüşme hiçbir zaman olmadı. Bu tamamen hayal ürünü -iddia bile diyemeyeceğim- yalan bir söylem. Ayrıca Ayhan Bora Kaplan suç örgütünden hiç kimseyle de görüşmedim” ifadelerini kullandı.

Dündar, “Süreç içinde bu örgütün mağdur ettiği, adları da iddianamede müşteki- mağdur olan iki kişiyle görüştüm ve söylediklerini aynen yayınladım. Gizli tanık kullanımına FETÖ kumpaslarından bu yana karşı olduğum için Ayhan Bora Kaplan iddianamesindeki gizli tanık ifadelerinden tek satır kullanmadım. Yaptığım araştırmalarda da Bekir Bozdağ, Hasan Doğan ve Abdülhamit Gül gibi siyasetçilerin adlarının geçtiğini duymadım. Bu tespitimi de geçen hafta SÖZCÜ TV’de katıldığım Sözün Gücü programında açıkladım. Durum bundan ibarettir değerli okurlarım. Bakalım sırada hangi kumpas var?..” diye yazdı.


Haber Kaynağı : 12punto

Ankara Emniyet Müdürlüğü Ayhan Bora Kaplan Uğur Dündar Serdar Sertçelik