Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

UKOME toplantısında taksiler için 'zam' kararı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME), mayıs ayı toplantısı yapıldı. Taksiciler, zam talebiyle ilgili karar çıkmadı. Ayrıca toplantıda ilk kez şoför olacaklara verilen 1 günlük eğitim 5 güne çıkarıldı.

UKOME toplantısında taksiler için 'zam' kararı!

UKOME toplantısı, İBB Genel Sekreter Yardımcısı Gürkan Akgün'ün başkanlığında Zeytinburnu Çırpıcı Sosyal Tesisleri'nde yapıldı.

Toplantıda, Toplu Ulaşım Hizmet Kalitesi Değerlendirme Sistemi kapsamında zorunlu şoför eğitimi verilmesi ile ilgili teklif oya sunuldu. Oybirliği ile kabul edilen teklif doğrultusunda, ilk kez şoför olacaklara verilen 1 günlük eğitim 5 güne çıkarıldı.

İstanbul Ulaşım A.Ş'nin, Sabiha Gökçen Havalimanı hatlarının ücret tarifelerinin yeniden belirlenmesi teklifi gündemden geri çekildi.

Bakırköy Yeşilköy Mahallesi Zambak Sokak yayalaştırma projesi teklifi de toplantıda görüşüldü. Teklif oy birliğiyle kabul edildi.

Bu arada, toplantının yapıldığı tesisin önünde toplanan Martı TAG kurucusu Oğuz Alper Öktem ve beraberindekiler, İBB'nin paylaşımlı yolcu yönetmeliği çıkarması talebiyle protesto gösterisi yaptı.

TAKSİLERİN ZAM TALEBİ

Taksicilerin zam talebi, vatandaşlar arasında tartışmalara neden oldu. Bir kesim, taksicilerin maliyetlerindeki artışı anlayışla karşılarken, diğer bir kesim ise zaten yüksek olan taksi ücretlerinin daha da artmasının kabul edilemez olduğunu düşünüyor.

Bugünkü UKOME toplantısında taksicilerin zam talebinin kabul edilip edilmeyeceği merakla bekleniyordu. Toplantı sonucunda böyle bir karar alınmadı.


Haber Kaynağı : 12punto

UKOME Taksi İBB