Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,0698
Dolar
Arrow
34,2356
İngiliz Sterlini
Arrow
44,4960
Altın
Arrow
2993,0000
BIST
Arrow
8.654

Ümit Özdağ ve Özgür Özel görüşmesi sonrası ilk açıklama

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ve beraberindeki heyet ile CHP Genel Merkezi’nde bir araya geldi.

Ümit Özdağ ve Özgür Özel görüşmesi sonrası ilk açıklama

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ'ı CHP Genel Merkezi'nde ağırladı. Görüşmeye bazı CHP’li ve Zafer Partili kurmaylar da katıldı.

CHP lideri Özel’e CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke ile Genel Başkan Yardımcıları Gül Çiftci, Gamze Taşcıer ve Aylin Nazlıaka eşlik etti.

Zafer Partisi heyetinde şu isimler yer aldı:

Zafer Partisi Genel Sekreteri Cezmi Polat, Zafer Partisi Sağlık Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ali Şehirlioğlu, Zafer Partisi Hukuk İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Av. Murat Yıldız, Zafer Partisi Kadın, Aile ve Çocuk Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Esmaül Hüsna Aslan.

Ümit Özdağ-Özgür Özel görüşmesinde, Ottowa Anlaşması'ndan çekilme ve sınırdaki askeri birliklerin silah kullanma yetkisinin genişletilmesine dair yasa teklifi hazırlanması konusunda ortak çalışma yapılması kararı alındı.

CHP Genel Başkanı Özel ziyarete ilişkin "Başta Sinan Ateş cinayeti üzerinde konuştuk. Böyle bir cinayetin üstünün örtülmemesi konusundaki fikrimi paylaştım. Bu konuyla ilgili sohbet etme imkanı oldu. Biz Sinan Ateş cinayetinin örtbas edilmemesi için elimizden geleni yapacağız" diye konuştu.

Özel, Kayseri'de Suriyelilerin ev ve işyerlerinin yakılmasıyla başlayan gerilimle ilgiliyse "Türkiye'nin düzensiz göç, kaçak göçmen sorunu vardır ve bu sorunun çözülmesi için CHP olarak en kuvvetli inisiyatifi alacağımızı bu seçim süreci bittikten sonra söyledik. Bugün Türkiye'nin çözmesi gereken bir sığınmacı sorunu var" dedi.

"Zamanında Esad'la görüşün dediğimizde tepki gösterenler şimdi tekrar 'tatil yapabiliriz' noktasına geldiler" diyen Özel, sığınmacılar konusunda Avrupa Birliği'nin elini taşın altına sokması gerektiğini ifade ederek Beşar Esad'la görüşmenin yapılması ve Suriye'de istikrarın sağlanması ihtiyacını vurguladı.

'SINIRDAKİ ASKERİ BİRLİKLERİN SİLAH KULLANMA YETKİSİ GENİŞLETİLSİN'

Özgür Özel'in ardından söz alan Ümit Özdağ ise "Ülkemizin en önemli gündemi hiç şüphesiz yaşayan 13 milyon sığınmacı, kaçak ve her gün 1000-1200 kişi sınırlarımızdan geçerek Türkiye'ye girip değişik illere dağılıyorlar. Bunların durdurulması bu sayının azaltılması konusunda bazı somut ve yasal düzenleme gerektiren önerilerimiz vardı, bunları ilettik" dedi. 

Ottawa Anlaşmasından Türkiye'nin geri çekilmesini ve sınırdaki askeri birliklerin yeni bir hukuki düzenlemeyle silah kullanma yetkisinin genişletilmesini önerdiklerini söyleyen Özdağ, "Toplantının amacı Türkiye daha güvenli olsundu. Bu doğrultuda ben de görüşmelerimizin devam edeceğini umuyorum" ifadelerini kullandı.

BOZKURT İŞARETİ YAPTI

Türkiye A Milli Takımı oyuncusu Merih Demiral'ın Avrupa Futbol Şampiyonası'ndaki (EURO 2024) Avusturya maçında attığı gol sonrası yaptığı "bozkurt" işareti sorulan Zafer Partisi Genel Başkanı Özdağ "bozkurt" işareti yaptı.

Özdağ, "Bu Türk milletinin 2 bin yıldan beri işareti. Bozkırda karşılaşanlar birbirlerine Türk olduklarını göstermek için Bozkurt yaparlar. Herhangi bir siyasi partiyle ilgisi yok. Afganistan'ın kuzeyinde yaşayan Türkler de, Sibirya'nın kuzeyinde yaşayanlar da yapıyor. Tebriz'de on binlerce kişi yapıyor. Alman devletinin bozkurt yapanlarla değil, Hitler işareti yapanlarla uğraşması daha isabetli olur" dedi.


Haber Kaynağı : 12punto