Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Ümit Özdağ'dan Kılıçdaroğlu'na 'referandum' eleştirisi: 'Namlunun üstüne yürüme cesaretin olacak!'

12punto.com.tr'nin Youtube kanalı 12puntotv'ye konuk olan Ümit Özdağ, 2017 referandumunda tartışılan mühürsüz oy pusulaları ve YSK tartışmalarını hatırlattı. eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştiren Özdağ, "Kardeşim bak; eğer Türkiye'de siyaset yapacaksan, namlunun üstüne yürüme cesaretin olacak" dedi.

Ümit Özdağ'dan Kılıçdaroğlu'na 'referandum' eleştirisi: 'Namlunun üstüne yürüme cesaretin olacak!'

12punto.com.tr'nin Youtube kanalı 12puntotv'de gazeteci-yazar Tuncay Mollaveisoğlu'nun sorularını yanıtlayan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, mühürsüz oy pusulaları ile gündeme 2017 Referandumu'nu hatırlattı. 

KILIÇDAROĞLU'NU ELEŞTİRDİ

Özdağ YSK'nin önüne gittiğini hatırlatarak şunları söyledi:

"Ümit Özdağ bütün genel başkanlar yatarken, yataklarına gitmişken YSK'nın önüne tek başına gidip YSK Başkanı'nın odasına girip, "Sen Yüce Divan'da yargılanacaksın" dedi mi? dedi. 

 O sıra da Kemal Bey ne diyordu? Genel Merkez'de oturup yola çıkarsak, silahlı adamlar yollara girmişler, bize ateş ederler. Kardeşim bak; eğer Türkiye'de siyaset yapacaksan, namlunun üstüne yürüme cesaretin olacak. Yoksa, emekli ol! Üstelik silahlı kimse de yoktu." 

"BAŞKANLIK REJİMİ KİRLİ BİR REFERANDUMUN SONUCUDUR"

Özdağ eleştirilerini şöyle sürdürdü:

"Eğer CHP o gece milletvekilleriyle birlikte YSK'ya yürütseydi Anayasa'ya aykırı şekilde Türkiye'de başkanlık rejimi kurulmayacaktı. 

15 gün sonra da Türk milletinin elinden iradesini kirli referandumu gerçekleştirenler de gülerek fotoğraf çektiler. Bu ülkede kurulan başkanlık rejimi kirli bir referandumun sonucudur. Anayasa çiğnenerek yapılmıştır."

NE OLMUŞTU?

2017'de gerçekleştirilen anayasa değişikliği referandumunda yüzde 51,41 "evet" oyu çıkmış ve Türkiye'de başkanlık sistemi uygulanmaya başlanmıştı. 

O dönemde, muhalefetin anayasa referandumunun sonuçlarına yaptığı itirazların odağında ise YSK'nın "mühürsüz oyları geçerli kabul etme" kararı yer alıyordu.

Dönemin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yeterince tepki göstermediği için eleştirilmişti. 

Kılıçdaroğlu kendini şu sözlerle savunmuştu:

"Karşı taraf silahlıydı. Bu tür duyumlar aldık. Partideki arkadaşlarla o gece (referandum gecesi) bunu tartıştık. Ve sürekli eylem, protesto gösterileri için vatandaşlarımıza 'sokağa çıkın' çağrısında bulunmadık. Çok vahim olaylar çıkabileceği endişesi nedeniyle, bu sorumluluğu almamaya karar verdik."



Haber Kaynağı : 12punto

Anayasa değişikliği referandum Recep Tayyip Erdoğan YSK Ümit Özdağ Kemal Kılıçdaroğlu