Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,4265
Dolar
Arrow
33,9867
İngiliz Sterlini
Arrow
44,3777
Altın
Arrow
2744,0000
BIST
Arrow
9.521

Vaniköy’deki villa: Şirketi İngiltere’de kendisi İstanbul’da: Belgelerle kaçak villa sahibi Rus

Vankiköy’deki kaçak villanın sahibi Boris Borisenko da villa inşaatı gibi hızlı yükselenlerden birisi. 2016 yılında kurulan şirketin müdürü olan Borisenko büyük bir servete sahip.

Vaniköy’deki villa: Şirketi İngiltere’de kendisi İstanbul’da: Belgelerle kaçak villa sahibi Rus

Masum Gök

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığını karşı karşıya getiren İstanbul Vaniköy'deki kaçak villanın sahibi Boris Borisenko'nun yükselişi de villanın inşaatı gibi hızlı olmuş. Kaçak villa haberlerinden sonra Türkiye kamuoyunun gündemine oturan Boris Borisenko 1990 yılında Litvanya’da doğdu.




Boris Borisenko şu an İngiltere merkezli Prue Biofuel şirketinin müdürü olarak görev yapıyor. Şirket 2014 yılında başlayan Rusya-Ukrayna savaşından iki yıl sonra 16 Şubat 2016 yılında kuruldu. 

Şirket 2016 yılında kuruldu

Boris Borisenko bu şirketten önce de 2013 yılında kurulan ancak şu an fesih durumunda olan Mtuu Limited adlı şirketin müdürü olarak görev yapıyordu. 

ABD’nin Ukrayna savaşı sonrası Rusya ve Rusya ile bağlantılı işadamlarına yönelik ambargosu sonrası birçok Rus oligark Türkiye’ye gelmişti. Boris Borisenko da bu dönem gelen işadamlarından birisi. 

Adnan Oktar’ın İstanbul Vaniköy’de yıllardır kiracısı olduğu ünlü malikânenin geçen Rus milyarder Roman Abramoviç’e satıldığı iddia edilmişti. Ancak alıcının Abramoviç olmadığı ortaya çıktı. Mülkiyeti Mustafa Cüre’ye ait olan 10 dönümlük arazideki iki villa, İngiltere merkezli Prue Biofuel isimli şirketin müdürü Boris Borisenko tarafından 26 milyon dolara satın alındı.

Boğaz’ın emlakçılarından Bosforce’un Yönetici Ortağı Ulvi Özcan villanın satıldığı dönem Hürriyet gazetesine yaptığı açıklamada, Vaniköy 928 ada, 3 parselde yer alan arazi ve villalarda 2022’nin ocak ayında değer tespiti yaptıklarını belirterek şunları söyledi: “Boğaz’da bu büyüklükte çok fazla arsa ve bu nitelikte fazla mülk bulunmuyor. Geçen yıl, söz konusu yerin satışı için değer tespiti yapmak üzere davet edildim. Bizim o zaman satılabilir fiyat olarak verdiğimiz rakam 13-14 milyon dolar aralığında bir rakamdı. Bizim verdiğimiz rakamı azımsayıp ‘20 milyon dolar istiyoruz’ demişlerdi. Değerinin hayli üzerinde satıldı.”



Haber Kaynağı : Masum Gök

Vaniköy oligark kaçak villa boris borisenko