Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087
/gundem/video-akpli-ozhaseki-depremzedeler-yikildigi-iyi-olmus-diyorlar-dedi-20409

AKP'li Özhaseki 'depremzedeler yıkıldığı iyi olmuş diyorlar' dedi

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki katıldığı canlı yayında deprem bölgesinde yapılan imar çalışmalarından bahsederken tepki çeken ifadeler kullandı.

Kahramanmaraş merkezli depremlerin birinci yıldönümünde bölgeden canlı yayın yapan kanallar geçen süre içerisinde depremzedelerin sorunlarının neler olduğunu gözler önüne serebilmek adına canlı yayınlar gerçekleştirdi. 

CNN Türk'te Fulya Öztürk'e açıklamalarda bulunan Bakan Özhaseki deprem bölgesindeki çalışmalara değinirken, kentsel dönüşümün önemini vurguladı.

Özhaseki bunları anlatırken kullandığı "Ev sahipleri (eğer ölüler de yoksa) 'yıkıldığı iyi olmuş, bize villa verdiniz' diyor" sözleriyle tepki çekti.

Özhaseki, köylerde bulunan ve deprem sonrası yıkılan evlerin çelik konstrüksiyon olarak yeniden yapıldığını ve kullanılan malzemeleri uzun uzun anlattıktan sonra, evlerini teslim eden köylülerin kendisine "Sizden Allah razı olsun yıkıldığı iyi olmuş, bize villa verdiniz" dediklerini söyledi. 

Mehmet Özhaseki ilk olarak kullandığı 'eğer ölüler de yoksa' ifadesini düzeltmek adına cümlesinin sonunda "ama ölü varsa onun acısını ölçebilecek bir alet icat olmadı" ifadelerini kullandı


Haber Kaynağı : 12punto