Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
38,2634
Dolar
Arrow
34,1520
İngiliz Sterlini
Arrow
45,9557
Altın
Arrow
2934,0000
BIST
Arrow
9.777
/gundem/video-ilber-ortayli-milli-egitim-bakani-icin-tarih-verdi-baskasi-gelecek-53055

İlber Ortaylı, Milli Eğitim Bakanı için tarih verdi: 'Başkası gelecek'

Gazeteci Fatih Altaylı'nın YouTube kanalına Prof. Dr. Celal Şengör ve Prof. Dr. İlber Ortaylı konuk oldu. Eğitim probleminin konu edinildiği programda Ortaylı ve Şengör'ün Milli Eğitim Bakanı Tekin ile ilgili sözleri gündem oldu.

Eğitim politikasını eleştiren Celal Şengör, "Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, liseye kadar din dersi doldurdu. Evrimi ayıklıyor, fizik dersini ayıklıyor. Bunu anlatamıyoruz. " dedi.

"1,5 SENEYİ BULMAYACAK"

Şengör'ün konuşması sırasında araya giren Ortaylı ise "Anlatmana gerek yok zaten, 1,5 seneyi bulmayacak seçimden sonra başkası gelecek. Bu parti seçilse bile eminim.

Çünkü bu partinin de avantajı şudur. Başka arkadaşlara da hizmet imkanı sunalım diyorlar bu kadar açık." şeklinde konuştu.

"BİRÇOK DEĞERİ ÇOCUKLARIMIZIN KAZANMASINI İSTİYORUZ"

Milli Eğitim Bakanı Tekin, son olarak bir okul açılışı töreninde konuşmuş ve eğitimde fiziki altyapının tamamlandığını, şimdi ise müfredatın içeriği ve eğitimin niteliği üzerine odaklandıklarını belirtmişti.

Tekin, bilgi edinmenin artık daha kolay olduğu bir dönemde, müfredatı sadeleştirerek öğrencilere yük olan bilgi yoğunluğunu azalttıklarını söyleyerek şunları söylemişti:

 "Müfredatımızı %35 oranında sadeleştirdik. Artık aşırı bilgi yüküyle eğitim vermek yerine, bilgiyi beceriye dönüştüren bir eğitim anlayışını benimsiyoruz. Vatanseverlikten merhamete kadar birçok değeri çocuklarımızın kazanmasını istiyoruz."

Haber Kaynağı : 12punto