Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087
/gundem/video-imamoglundan-erdogana-cop-cukur-gondermesi-bu-akil-14054

İmamoğlu'ndan Erdoğan'a, 'çöp, çukur' göndermesi: 'Bu akıl...'

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, AKP döneminde TÜGVA'ya yurt yapması için devredilen Fatih'teki bir yapının çürümeye terk edildiğini duyurmuştu. İmamoğlu, bugün bölgeye yaptığı ziyarette Erdoğan'a, Çöp, çukur bu işte. Bu kafa yani” sözleriyle göndermede bulundu.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, AKP döneminde 25 yıllığına TÜGVA’ya devredilen ve yurt yapılacağı belirtilen binada incelemelerde bulundu.

"İBB TASARRUFUNA İADESİNİ İSTİYORUZ"

TÜGVA'nın pandemi şartlarını gerekçe göstererek restorasyon yapamadıklarını belirttiği yapı için İBB Emlak Şube Müdürü Nail Güler ise şunları aktarmıştı:

"Burası 2018 yılında kamulaştırma nedeniyle İBB mülkiyetine geçmiş bir yer. Kamulaştırma sonrasında İBB Meclis'i burasının Türkiye Gençlik Vakfı'na tahsisi kararını almış. Bu karar 12.12.2018'de yine belediye encümeninin almış olduğu kararla TÜGVA'ya tahsis edilmiş. 

Tespit çalışması Emlak Müdürlüğü tespit birimi tarafından yapılmış ve 'boş ve kullanılmaz' durumda olduğu görülmüş. Müdürlüğümüz de ilgili vakfa bir tebligatla tahsise uygun olmayan bir işlem yapıldığını belirterek tahsisin iptal edileceğini bildirmiş. Vakıf pandemi koşullarını ileri sürerek restorasyona başlayacağını bize bildirdi. Civar esnafı ve vatandaş rahatsız edici bir halde kullanımına devam edildiğini bildirince biz yeniden bu konuyu hem vakfa bir ihtarname çektik hem de Nisan 2022'de Meclis'te görüşülerek bu tahsisin iptali talebini Meclis'e ilettik. O gün bu gündür bu talep Meclis'te sonuçlandırılmış değil, beklemedeyiz.

İBB Meclisi'nden 2018 yılında vakfa yapılmış olan tahsisin iptali ve buranın İBB tasarrufuna iadesini istiyoruz. "

"ÇÖP ÇUKUR BU İŞTE..."

Harabeye dönmüş yapıda incelemelerde bulunan İmamoğlu, “Hak sahibi değilsin, hak sahibi olanın hakkını elinden almaya çalışıyorsun. Yakılıp, yıkılmış bir yer. Yani bu inat niye? Ondan sonra laf gelince, ‘çöp, çukur’. Çöp, çukur bu işte. Bu kafa yani” dedi. 

İmamoğlu'nun bu sözleri, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın  Necip Fazıl Ödülleri programında sarf ettiği sözleri akıllara getirdi.

Erdoğan şunları söylemişti:

"Geldiğimiz zaman çöp, çukur, çamurdu İstanbul. Öyle almıştık. Ama kendilerine nasıl bir İstanbul teslim ettik, ortada. Onlar şimdi yine ne yaptılar? Aynı hale dönüştürdüler, dönüştürüyorlar. Onun için 31 Mart çok önemli. Yeniden İstanbul'umuzu, Türkiye'mizi aslına rücu ettirmek için 31 Mart çok önemli."

Haber Kaynağı : 12punto