Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087
/gundem/video-izmirde-siddetli-yagis-denizin-tasmasina-neden-oldu-yollar-sular-altinda-kaldi-7861

İzmir'de şiddetli yağış denizin taşmasına neden oldu: Yollar sular altında kaldı

İzmir'in Karşıyaka ve Konak ilçelerinde şiddetli yağışın ardından deniz taşarak yolları su altında bıraktı, birçok iş yeri, apartman ve dükkan sular altında kaldı.

İzmir'de gün boyunca devam eden yağmur, gece saatlerinde şiddetini artırarak fırtınayla birleşti. Karşıyaka ilçesinde bulunan Mavişehir Mahallesi ile Aksoy Mahallesi'nde deniz taşarak caddeleri su bastı. Sahildeki sitelerin bahçeleri su ile dolarken, cadde ve sokaklar tamamen sular altında kaldı.

Çevredeki sitelerin görevlileri, siren sesleriyle araç sahiplerini uyararak sel riskine karşı önlem almalarını istedi. Birçok vatandaş, araçlarını sular altında kalmadan kurtarmak için çaba harcadı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri, su tahliye çalışmalarını sürdürdü ve kapalı kanalları açmak için yoğun çaba sarf etti. Su seviyesinin sürekli yükseldiği bildirildi.

AĞACA BAĞLADILAR

Bazı vatandaşların, suyun yükselmesi nedeniyle ayakkabılarını çıkartarak yürüdükleri belirtildi. Suda kalmamak için çabalayan 2 motorlu kurye, başarılı olamayınca motorlarını ağaca bağladı.

Şiddetli rüzgarın etkisiyle Karşıyaka Cemal Gürsel Sahil Yolu tamamen sular altında kaldı. Deniz suyu birçok sokağa kadar ulaştı.

İtfaiye ekipleri, vatandaşları araçlarını güvenli bir yere çekmeleri konusunda uyardı.

Konak ilçesinde ise Kordon Boyu tamamen sular altında kalırken, birçok iş yeri ve apartman su altında kaldı. Gündoğdu ve Cumhuriyet Meydanları da sular altında kaldı.

Kıbrıs Şehitleri ile Talatpaşa Bulvarı da deniz sularıyla doldu ve bölgede elektrik kesintileri yaşandı.

Sular altında kalan eğlence mekanındaki müzisyenler, itfaiye ekiplerinden yardım istedi. İtfaiye ekipleri, lastik bot kullanarak müzisyenleri kurtardı. Mahsur kalan müzisyenler, suların mekanlarını basması sonucu kurtarıldıklarını belirtti.

Haber Kaynağı : AA