Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,4211
Dolar
Arrow
34,2683
İngiliz Sterlini
Arrow
44,7886
Altın
Arrow
2918,0000
BIST
Arrow
8.860
/gundem/video-mustafa-destici-savunma-sanayi-katki-payini-boyle-savundu-750-tl-vermezsen-sonun-filistin-gibi-olur-55208

Mustafa Destici, Savunma Sanayi Katkı Payı'nı böyle savundu: 750 TL vermezsen sonun Filistin gibi olur

Cumhur İttifakı’nın küçük ortağı BBP lideri Mustafa Destici, AKP’nin Savunma Sanayi Katkı Payı adı altında 100 bin TL kredi kartı limiti olan yurttaşlardan 750 TL alınmasını öngören kanun teklifini “Vermezsen sonun Suriye gibi olur, vermezsen sonun Irak gibi olur, vermezsen sonun Filistin gibi olur. Mehmetçik canını veriyor, polis kanını veriyor, güvenlik korucusunu ailesini veriyor, sen 750 lira vermişsin çok mu?” sözleriyle savundu.

AKP iktidarının ekonomi politikaları nedeniyle yurttaşlar geçim sıkıntısı çekerken, ekonomi yönetimi tepki çekecek yeni bir vergi paketi hazırladı.

AKP'nin hazırlayıp TBMM'ye sunduğu yasa teklifine göre, kredi kartı, sıfır ve ikinci el araç, gayrimenkul alım satımı hatta kol saatleri dahil birçok kalemde yeni vergiler geliyor.

Söz konusu teklifin yasalaşması durumunda, kredi kartının limiti 100 bin TL ve üzeri olan yurttaşlardan yıllık 750 TL savunma sanayi katılma payı alınacak. Katılma payı ödemelerinin Savunma Sanayii Destekleme Fonu için aktarılacağı açıklandı, 46 milyar 466 milyon 329 bin 428 TL'lik gelir hedeflendiği belirtildi.

Yeni vergi paketi kamuoyunda tepkilere neden oldu. Yurttaşlar, söz konusu teklife isyan ederken, Cumhur İttifakı'nın küçük ortağı Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici teklife destek verdi.

Destici, alınması planlanan yeni vergilere sahip çıkarken; eleştirenlere ise sert sözlerle tepki gösterdi.

"VERMEYEN DEM'İ, YUNANİSTAN'I, ERMENİSTAN'I SAVUNUR"

Destici, vatandaşların bu vergiyi ödememesi halinde Türkiye’nin sonunun Suriye, Irak, Filistin gibi olacağını öne sürdü.

BBP lideri katkı payına tepki gösterenleri ise DEM Partiyi, Yunanistan’ı ve Ermenistan’ı savunmakla suçladı.

"VERMEZSEN SONUN FİLİSTİN GİBİ OLUR"

Mustafa Destici’nin konuya dair yaptıkları açıklamalar şu şekilde oldu:

"100 bin liranın üzerinde kredi kartı kullanan devlete 750 lira savunma sanayiine destek verecek. Ver kardeşim. Vermezsen sonun Suriye gibi olur, vermezsen sonun Irak gibi olur, vermezsen sonun Filistin gibi olur.

Mehmetçik canını veriyor, polis kanını veriyor, güvenlik korucusunu ailesini veriyor, sen 750 lira vermişsin çok mu?

Onların derdi, biliyorsunuz, bunların takımı savunduğu siyasetçilerden biz ne duyuyoruz? Bunlar milliyetçileri değil DEM’lileri savunuyor, bunlar Türkiye ile Yunanistan karşı karşıya geldiğinde Yunanistan’ı, Batıyı, Ermenistan’ı savunurlar.

Bunların hiçbir zaman Türkiye’yi savunduklarını görmedik. Atatürkçülük adı altında, Atatürk ve laiklik kelimelerinin arkasına saklanarak devlet, vatan, din düşmanlığı yapıyorlar.

Benim tavsiyem şu: onun vermediği 750 lirayı da biz veririz; bu millet verir. Bu millettin ve devletin onun gibi düşünenlerin parasın da ihtiyacı yoktur. Gitsin o 750 liraya bir büyük rakı alsın, demlenmeye devam etsin."

Haber Kaynağı : 12punto