Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087
/gundem/video-tolga-sardan-sadece-gazetecilik-yaptim-yazdiklarimin-4906

Tolga Şardan: Sadece gazetecilik yaptım, yazdıklarımın arkasındayım

Tahliye olan gazeteci Tolga Şardan'dan ilk açıklama geldi. Şardan, 'Sadece gazetecilik yaptım, halkı bilgilendirmeye çalıştım' diye konuştu.


T24 yazarı Şardan, 1 Kasım Çarşamba günü “Cumhurbaşkanlığı’nın yargıda yaşananlarla ilgili olarak MİT’ten rapor istediği” yönündeki yazısı nedeniyle gözaltına alınmış, savcılık sorgusunun ardından tutuklanmıştı. Sincan Cezaevine götürülen Şardan, ertesi gün Silivri Cezaevi’ne nakledilmişti.

Silivri Cezaevinde bulunan Şardan’ın, "yurtdışına çıkış yasağı" şartı ile tahliyesi kararlaştırıldı. Tahliye edilen Şardan, "Sadece gazetecilik yaptım, halkı bilgilendirmeye çalıştım. Yazdıklarımın da arkasındayım" dedi.

''YAZDIKLARIMIN ARKASINDAYIM''

Tolga Şardan'ın açıklamaları şu şekilde:

''İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının başlattığı soruşturma çerçevesinde çarşamba akşamı Ankara'da tutuklanıp önce Sincan Cezaevine gönderilmiştim. Ertesi gün, İstanbul Silivri kapalı İnfaz Kurumuna nakledildim ve bugün, akşam saat 17:45'e kadar orada tutukluydum.

Sonuç itibariyle bugün geldiğimiz noktada ben sadece gazetecilik yaptım. Halkı bilgilendirmeye çalıştım. Yazdıklarımın da arkasındayım. Önümüzdeki günlerde sürecin nasıl işleyeceğini göreceğiz, teşekkür diyorum.''

Haber Kaynağı : 12punto