Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Yalova’daki depremden sonra Şükrü Ersoy uyardı: Şiddeti değil yeri sıkıntı

Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şükrü Ersoy, katıldığı bir canlı yayında Yalova Çınarcık’ta meydana gelen 4.1 büyüklüğündeki depremle ilgili "Depremin büyüklüğü değil yeri sıkıntı. Sarsıntı, büyük depremi beklediğimiz Kuzey Anadolu Fay Hattı'nda meydana geldi” ifadelerini kullandı.

Yalova’daki depremden sonra Şükrü Ersoy uyardı: Şiddeti değil yeri sıkıntı

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), dün (17 Aralık) saat 23.53'de Yalova Çınarcık’ta 4.1 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini duyurdu. 

Yalova’nın yanı sıra İstanbul, Bursa, Kocaeli ve Balıkesir’de de hissedilen deprem kısa süreli paniğe neden oldu.

ŞÜKRÜ ERSOY'UN DEPREMİN YERİNE DİKKAT ÇEKTİ

Son günlerde Marmara Denizi’ndeki depremler, olası büyük İstanbul depremini yeniden gündeme getirdi. Yurttaşların merak ettiği konuyla ilgili uzmanlardan peş peşe açıklamalar geldi.

CNN Türk’te konuşan Prof. Dr. Şükrü Ersoy, depremin şiddetinden çok yerine dikkat çekti.

Ersoy, şunları söyledi: 

"Dün geceki deprem, Kuzey Anadolu Fay Hattı paralelinde oldu. Bu deprem büyüklüğü itibarıyla değil de yeri itibari ile bizim dikkatimizi çekecek bir yer. Büyük deprem, İzmit Körfezi çıkışı ile 1912 depreminin bittiği yer arasında yani bu bölgede bekliyordu. Potansiyel büyük depremi burada bekliyoruz. Geçtiğimiz günlerde Gemlik'te olan 5.1'lik depremde bunu dememiştik mesela. Bolu'dan itibaren bu kol ikiye ayrılıyor. Biri Gemlik Körfezi'nden Çanakkale'ye gidiyor.

"BÜYÜK DEPREM TETİKLEMEZ AMA FAY HATTININ CANLI OLDUĞUNU GÖRDÜK"

Böyle bir depremin büyük depremi tetikleme gibi bir durumu olmaz. Bu deprem o fay hattının canlı olduğunu gösterir. Dinamik bir yer orası, onu gösteriyor. Ne büyük depremin enerjisini alır ne büyük depremi tetikler. Öncü de dememiz imkansız. Ama 'Bu faylar ölü, deprem üretmez' diyenlere de açık bir cevaptır dün geceki deprem."



Haber Kaynağı : 12punto

Prof. Dr. Şükrü Ersoy Yalova İstanbul depremi Deprem