Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Yapay zeka dolandırıcılığına dikkat! Ünlüleri taklit ediyorlar...

Gelişen yapay zeka, dolandırıcıların da kullandığı bir araç haline geldi. Ünlü isimlerin ses ve mimiklerinin yer aldığı montaj görüntülerle milyonlarca lira vurgun yapılıyor. ‘Deepfake’ yöntemiyle dolandırıcıların seçtiği isim bu kez gazeteci Cem Küçük oldu.

Yapay zeka dolandırıcılığına dikkat! Ünlüleri taklit ediyorlar...

Üretken yapay zeka teknolojiler günümüzde gerçek insanları ikna edici bir biçimde taklit edebiliyor ve bu içerikler video, ses veya görüntü olarak kullanılabiliyor. 

Dolandırıcıların hedefinde özellikle yaşlı bireyler yer alıyor. Ünlü isimler aracılığıyla sözde yatırım tavsiyesi adı altında her geçen gün çok sayıda insan dolandırıcıların tuzağına düşüyor.

Yapay zeka teknolojisi gelişmeye devam ettikçe dolandırıcılıkların hacmi ve karmaşıklığı genişledi.

İNSANLAR İNANIYOR

Gazeteci Cem Küçük’ün ses ve mimiklerinin yer aldığı montaj görüntüler reklamlar aracılığıyla sosyal medyada servis ediliyor. 

Videoya gelen yorumlar ise olayın ciddiyetini gözler önüne seriyor. Cem Küçük’ün taklit edilen montaj görüntülerine inanan bazı vatandaşlar, yorumlarda tepkilerini gizleyemiyor.

Yapay zeka dolandırıcıları, daha önce Defne Samyeli, Esra Erol ve Meltem Bozbeyli gibi ekran yüzlerini de taklit etmişti.


Haber Kaynağı : 12punto

yapay zeka Deepfake