Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Yargıda rüşvet iddialarını gündeme getirmişti! İsmail Uçar Yargıtay üyesi oldu

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) tarafından Yargıtay Üyeliğine seçilen isimleri açıkladı. Bu isimler arasında İsmail Uçar da bulunuyor. Ayrıca ,İstanbul'da çarptığı motokurye Yunus Emre Göçer'in ölümüne neden olan Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlu hakkında Tunç, değerlendirmelerde bulundu.

Yargıda rüşvet iddialarını gündeme getirmişti! İsmail Uçar Yargıtay üyesi oldu

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) tarafından Yargıtay Üyeliğine seçilen isimleri açıkladı.

Bu isimler arasında, HSK'ya bazı savcı ve hakimlerin karıştığı yolsuzluk ve rüşvet iddiaları hakkında mektup yazan İsmail Uçar da bulunuyor.

İsmail Uçar'ın Yargıtay Üyeliğine seçilmesiyle birlikte İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı görevi sona erdi.

Bakan Tunç, seçilen isimlere tebriklerini ileterek yeni görevlerinde başarılar diledi.

Tunç'un açıklaması şu şekilde:

"Hakimler ve Savcılar Kurulunca Yargıtay Üyeliklerine seçilen Hasan Yılmaz, Ahmet Akça, İsmail Uçar, İhsan Kamil Akçadırcı’yı tebrik ediyor, yeni görevlerinde başarılar diliyorum. Yargı camiamız, ülkemiz ve milletimiz için hayırlı olsun."

Ayrıca, Yılmaz Tunç, motokurye Yunus Emre Göçer'in ölümüne neden olan Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlu Muhammed Hasan Şeyh Mahmud’a verilen 27 bin 300 liralık para cezasına ilişkin konuştu. 

Tunç şunları söyledi:

"Somali Cumhurbaşkanının oğlunun karıştığı kaza sonucu yargılandığı davaya ilişkin) Taksirle işlenen suç mahkemenin takdiri. Şikayetçinin vazgeçmiş olması da böyle bir sonuç doğurdu. Kamu davası devam etti. Alınan cezanın miktarı açısından karar bu yönde oldu."


Haber Kaynağı : 12punto

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç Yunus Emre Göçer Somali Cumhurbaşkanı Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Uçar